Θα ήθελα να με ενημερώσετε τι θα γίνει με τα ιδιωτικά βοσκοτόπια. Δηλαδή πως θα τα δηλώσουμε στην ΕΑΕ; Με το Ε9 ή με συμβόλαια; Και πως θα γίνει η κατανομή; Δηλαδή ένας κτηνοτρόφος με 400 αιγοπρόβατα, μέχρι ποσά στρέμματα μπορεί να δηλώσει;

Φ.Μ. e-ea.gr  (11) - Αντίγραφο

Θα δηλώσει όσα στρέμματα έχει. Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζουν οι κτηνοτρόφοι μας ότι η βοσκοϊκανότητα δεν έχει ακόμη καθοριστεί και ως εκ τούτου δεν γνωρίζουμε στα πόσα ζώα θα καθοριστεί η Ζωική Μονάδα. Υπάρχουν αρκετές ακόμη εκκρεμότητες που μένει να αποσαφηνιστούν απ’ τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτό όμως δεν πρέπει να προβληματίζει τους παραγωγούς, οι οποίοι και με την καθοδήγηση των συνεργείων μας θα συμπληρώσουν την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης κατά τον πλέον συμφέροντα τρόπο για τον καθένα ξεχωριστά.

Τώρα, με βάση τα όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά, τα ιδιωτικά βοσκοτόπια θα δηλωθούν με το Ε9. Βεβαία, υπάρχει αυτή η διαδικασία των τοπογραφικών και των χαρακτηρισμών απ’ τις αρμόδιες Δασικές υπηρεσίες, που δημιουργεί προβλήματα. Εξ’ ου και η παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμά Κουτσουπιά προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε ότι αφορά την κατανομή, δεν περιμένουμε κάτι. Δηλώνουμε ότι έχουμε!