Ιστορική συγχώνευση ΕΑΣ Άμφισσας με τον Α.Σ. Ένωση Αγρινίου

Στην κοινή γενική συνέλευση των μελών των αγροτικών συνεταιρισμών «Α. Σ. Ένωση Αγρινίου» και «Ελαιουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας», που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο με τηλεδιάσκεψη στις 08-12-2020, ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγχώνευσής τους σε ενιαίο συνεταιρισμό, δι' απορροφήσεως του δεύτερου από τον πρώτο, κατά τα οριζόμενα και στις διατάξεις του Ν. 4673/2020 περί Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Επιτεύχθηκε έτσι, ο κοινός στόχος των διοικήσεών τους, για τη δημιουργία ενός πιο ισχυρού και αποτελεσματικού συνεταιριστικού σχήματος, τόσο σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων πόρων, ώστε με τη συνένωση των δυνάμεων των συνεταιριστών μελών του, να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες του συνεταιριστικού κινήματος, αλλά και της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπως αυτές διαμορφώνονται, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

about

Το όραμα λοιπόν των διοικήσεων των συνεταιρισμών και των Προέδρων των διοικητικών τους συμβουλίων κ. Θωμά Κουτσουπιά και κ. Ηλία Ξηρού έγινε πραγματικότητα.

Η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης έγινε με τηλεδιάσκεψη, λόγω των απαγορευτικών μέτρων συνάθροισης, που είχαν επιβληθεί εξαιτίας του Covid-19, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας «electobox» και μάλιστα με άψογο, απόλυτα διαφανή και υποδειγματικό τρόπο.

Κατά την παραπάνω κοινή συνεδρίαση των μελών των συγχωνευθέντων συνεταιρισμών ψηφίστηκε το νέο καταστατικό του συνεταιρισμού, ο οποίος θα φέρει την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», με έδρα το Αγρίνιο και περιφέρεια τη γεωγραφική περιοχή που ορίζεται από τα διοικητικά όρια των Νομών Αιτωλ/νίας και Φωκίδος, ενώ αναδείχθηκε και νέο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο αυτού, στα οποία εξελέγησαν μέλη και από τους δύο συνεταιρισμούς. Οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν από τριμελή εφορευτική επιτροπή, που εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση, υπό την προεδρία δικαστικού αντιπροσώπου.

Ο υποδειγματικός τρόπος διεξαγωγής των εργασιών της Γ.Σ. με τηλεδιάσκεψη, απέδειξε εκτός των άλλων, ότι οι αγρότες της περιοχής μας βρίσκονται πάντοτε κοντά στις εξελίξεις και μπορούν να ανταπεξέρχονται με επιτυχία όχι μόνο στις εκάστοτε ανάγκες της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής, αλλά και στις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας.

Η ψηφιακή ψηφοφορία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία της Ελληνικής Εταρείας Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών, electobox secure online voting (https://electobox.com).

Η electobox secure online voting έχει αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που ψηφίζουμε, προσφέροντας αξιόπιστα, ασφαλή και εύκολα στην χρήση συστήματα ηλεκτρονικών εκλογών και δημοψηφισμάτων. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία της εταιρείας η ψηφοφορία μέσω διαδικτύου έχει γίνει απόλυτα ασφαλής και προσβάσιμη σε όλους. Αυτό γιατί η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της electobox κατάφερε να συνδυάσει τους ισχυρότερους αλγόριθμους κρυπτογράφησης σε μία εύκολη και φιλική στην χρήση εφαρμογή.

Με αυτό τον τρόπο, κάθε ψηφοφόρος μπορεί πλέον να συμμετέχει σε οποιαδήποτε ψηφοφορία από όπου και αν βρίσκεται, χρησιμοποιώντας είτε το κινητό του είτε τον υπολογιστή ή το tablet του. Η πρωτοποριακή κρυπτογραφία που χρησιμοποιεί η εφαρμογή διασφαλίζει πως κανένας - ούτε το ίδιο το electobox - δεν είναι σε θέσει να διαβάσει ή να αλλάξει την ψήφο κάποιου ψηφοφόρου. Μάλιστα, η τεχνολογία του electobox δίνει την δυνατότητα σε κάθε ψηφοφόρο να επαληθεύσει και να επιβεβαιώσει ο ίδιος πως η εκλογική διαδικασία ήταν αδιάβλητη και πως η ψήφος του υποβλήθηκε και καταμετρήθηκε επιτυχώς.

Ήδη οι μεγαλύτεροι οργανισμοί και φορείς της χώρας μας εμπιστεύονται την τεχνολογία της electobox για να διεξάγουν με ασφάλεια τις εκλογές τους ηλεκτρονικά. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιά, η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, σωματεία εργαζομένων όπως το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και το Σωματείο Εργαζομένων Υγείας Αττικής, διάφοροι Δήμοι της χώρας κ.α..

Περισσότερες πληροφορίες για το electobox, στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας: https://electobox.com

 

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Κουτσουπιάς Θωμάς

Πρόεδρος

Καλλίμορφος Ιωάννης

Αντιπρόεδρος

Στυλιαράς Ιωάννης

Ταμίας

Τσώλος Ιωάννης

Γραμματέας

Τσώλης Δημήτριος

Μέλος