Έως το 2014 είχα ειδικά δικαιώματα μόνο και έπαιρνα 5000 ευρώ και εξισωτική. Δήλωνα μόνο τα ζώα μου και βοσκοτόπια. Το 2015 τι θα δηλώσω και ποσά θα πάρω;ενωση Φ. Μπ.  (22) - Αντίγραφο

Ο συγκεκριμένος παραγωγός και όλοι όσοι ανήκουν σε ανάλογες περιπτώσεις, θα δηλώσουν πάλι τα ζώα τους και τα βοσκοτόπια, έχοντας τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα ειδικά δικαιώματα σε εκτατικά. Δίνοντας το ΑΦΜ τους στο συνεργείο της Ένωσης Αγρινίου που θα αναλάβει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, θα αποκτήσουν εικόνα για την πληρωμή, με κοντινή προσέγγιση.

Επιπλέον: Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μόνο με ειδικά δικαιώματα (ζώα), ωστόσο θεωρούμε ότι αυτό δεν τους συμφέρει, αφού η επιδότηση θα είναι μόλις 150 ευρώ ανά ζωική μονάδα. Άποψή μας είναι ότι το κράτος θα πρέπει να αυξήσει το ποσό της ενίσχυσης για τέτοιες περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά την εξισωτική αποζημίωση, υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί τα κριτήρια της νέας περιόδου. Αναμένουμε. Εμείς, πάντως, ως Ένωση Αγρινίου διεκδικούμε να μην απαιτούνται επιπλέον στρέμματα για να πάρει ο παραγωγός την εξισωτική, αλλά να δηλώνονται τα ζώα και τα στρέμματα που θα δηλωθούν στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης.