Έχω στην κατοχή μου 40 δικαιώματα από αιγοπρόβατα και δηλώνω και καλλιέργειες 13 στρεμμάτων (αραβόσιτος και μηδική). Σύμφωνα με τη νέα ΚΑΠ, θα μπορέσω να έχω μόνο τις καλλιέργειες αυξάνοντας και τα στρέμματα καλλιέργεια σε 20; Ποιο το αποτέλεσμα αν έχω και τα αιγοπρόβατα;ε (1)

Να ξεκαθαρίσουμε κατ’ αρχήν ότι δικαιώματα από αιγοπρόβατα δεν υπάρχουν, έχουν καταργηθεί. Για το τι ακριβώς θα ισχύσει με τα αιγοπρόβατα, έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο. Αναμένουμε τις σχετικές εγκυκλίους του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίες και θα εκδοθούν, λογικά, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πάντως, πολλά θα εξαρτηθούν απ’ το διαχειριστικό σχέδιο, τη σύνταξη του οποίου, υπενθυμίζουμε, διεκδικεί η Ένωση Αγρινίου, ώστε, μέσω αυτού, να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τα λοιπά, για τέτοιες περιπτώσεις και μέχρι να αποσαφηνιστούν τα κενά που υπάρχουν, οι αγρότες θα πρέπει, μαζί με το Μητρώο τους, να απευθύνονται στα συνεργεία της Ένωσης ή στα κεντρικά μας γραφεία και στο τμήμα ΟΣΔΕ, ώστε να παίρνουν ολοκληρωμένη απάντηση, η οποία και είναι συνάρτηση πολλών ακόμη παραγόντων.