Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους 27 φιναλίστ για το βραβείο Natura 2000. Άνοιξε η πλατφόρμα για την ψήφο του κοινού.

 

Οι φιναλίστ που επιλέχθηκαν προέρχονται από το Βέλγιο, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τις Κάτω Χώρες. 

Οι φιναλίστ παρέχουν συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς η διατήρηση της φύσης και η βιώσιμη ανάπτυξη μπορούν να αλληλοενισχύονται και να συμβάλλουν σε ανθεκτικά οικοσυστήματα που ωφελούν τους ανθρώπους, το κλίμα και τον πλανήτη.

Ενώ μια κριτική επιτροπή υψηλού επιπέδου αποφασίζει για τους νικητές για τις πέντε κατηγορίες βραβείων, εσείς αποφασίζετε για τον νικητή του πολυπόθητου Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη! Εκφράστε την υποστήριξή σας στην αγαπημένη σας πρωτοβουλία και ψηφίστε έως τις 25 Απριλίου 2024, ώρα 23:59 ώρα Κεντρικής Ευρώπης. Η ψήφος σας μετράει!

Ανακαλύψτε τους φιναλίστ στην ειδική σελίδα των φιναλίστ - δείτε πού εργάζονται, διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα επιτεύγματά τους και δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους.

Μεταξύ των φιναλίστ περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες που εφαρμόζουν στην πράξη εθελοντικούς μηχανισμούς για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε ιδιωτικές εκτάσειςεπιδεικνύουν φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις για τον έλεγχο των παρασίτων τρωκτικών σε γεωργικές εκτάσειςαναπτύσσουν πρωτοποριακά γεωργοπεριβαλλοντικά καθεστώτα ενισχύσεων για γεωργούς σε περιοχές Natura 2000 ή δημιουργούν ένα δίκτυο για τη διατήρηση των φυσικών και ημιφυσικών γεωργικών τοπίων της Ευρώπης – αλλά φυσικά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες.

Γενικές πληροφορίες

Και οι 27 φιναλίστ του Βραβείου Natura 2000 2024 συμμετέχουν αυτόματα στο Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, το οποίο απονέμεται επιπλέον των βραβείων για τις πέντε κατηγορίες του κύριου βραβείου. Έως τις 25 Απριλίου 2024, όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους φιναλίστ σε αυτόν τον ιστότοπο – κάθε ψήφος μετράει, η πρωτοβουλία που λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους κερδίζει το βραβείο. Η ψήφος του κοινού ευαισθητοποιεί για τις πολλές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν καθημερινά στην προστασία και διαχείριση του δικτύου Natura 2000.

 

Εττικέτες:
περιβάλλον αγρότες