Από τη νέα χρονιά διαθέσιμα τα χρήματα στους δικαιούχους-Αργά σήμερα το μεσημέρι η εντολή προς την Τράπεζα.ενωση αγρινιου (1)

Τυπικά οι αρμόδιοι είναι καθ’ όλα εντάξει με τη δέσμευση προς τους κτηνοτρόφους σχετικά με την εντός του έτους πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου η εντολή προς την τράπεζα θα δοθεί σήμερα το μεσημέρι, επί της ουσίας, όμως, οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση και θα μπορούν να κάνουν ανάληψη μέρους ή όλου του ποσού, …από του χρόνου!

Για τεχνικούς περισσότερο λόγους, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε χρόνο που θα επέτρεπε την πληρωμή πριν την Πρωτοχρονιά. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια διήμερη καθυστέρηση, η οποία, ωστόσο, απογοήτευσε πολλούς παραγωγούς που περίμεναν τα χρήματα από χθες, ημέρα κατά την οποία έγιναν πληρωμές σε υπόλοιπα εξισωτικής από το 2013, συνολικού ποσού 974.684.164 ευρώ, συν κάποιες εκκρεμότητες απ’ το 2011.

Οι δικαιούχοι εξισωτικής του 2014 θα μπορούν να ελέγξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από την ερχόμενη Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015. Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, η Ένωση Αγρινίου εργάστηκε συστηματικά ώστε έγκαιρα να αποσταλούν τα στοιχεία με τα νέα δεδομένα που ζητούσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες.