Στην Πάτρα πραγματοποιείται το θεματικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη».

Το συνέδριο, πραγματοποιείται στον πολυχώρο Royal (Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα), ο οποίος αποτελεί έναν από τους πλέον ιστορικούς, αλλά και σύγχρονους χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας της Πάτρας.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 11.00’ σήμερα το πρωί και η πρώτη μέρα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κεντρικές ομιλίες του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως. Επίσης, περιλαμβάνει τους χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων, αλλά και τοποθετήσεις Περιφερειαρχών.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί πρώτη θεματική ενότητα, που αφορά στη Θεσμική Θωράκιση των Περιφερειών, όπου θα παρουσιαστούν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, οι θέσεις της Επιτροπής για τη θεσμική θωράκιση των Περιφερειών και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Αύριο, Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο, με ώρα έναρξης 10.30’ το πρωί. Κεντρικό αντικείμενο της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου είναι η Αγροτική Ανάπτυξη και στις εργασίες θα συμμετέχει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Στρατάκος, όπως και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων.

Πρόεδρος του Θεματικού Συνεδρίου είναι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο πρόεδρος του Α. Σ. Ένωση Αγρινίου, Θωμάς Κουτσουπιάς, συμμετέχει ως ομιλητής στη θεματική ενότητα «Αγροτική Ανάπτυξη: Προς μια βιώσιμη διαχείριση με ορίζοντα το 2030», μαζί με τον υπουργό Λ. Αυγενάκη, τον γενικό γραμματέα του ΥπΑΑΤ Γ. Στρατάκο, τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Κ. Μπαμπασίδη, τον πρόεδρο του ΑΓΣ Καλαβρύτων Π. Σατολιά, τον πρόεδρο Α.Σ. Αμαλιάδας Χ. Βαλιανάτο και τον αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης Α. Φίλια. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο περιφερειάρχης Ηπείρου ΑΛ. Καρχιμάνης

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ.