Τα φετινά Βραβεία Γεωργικής και Αγροτικής Έμπνευσης (ARIA) αναζητούν εμπνευσμένα έργα χρηματοδοτούμενα από την ΚΓΠ που υποστηρίζουν την επισιτιστική ασφάλεια, την περιβαλλοντική ανθεκτικότητα και τον κοινωνικοοικονομικό ιστό των αγροτικών περιοχών.

Τα φετινά Βραβεία Γεωργικής και Αγροτικής Έμπνευσης (ARIA) έχουν πλέον ξεκινήσει και προσελκύουν το ενδιαφέρον των κρατών μελών.

Η «ενδυνάμωση των νέων» είναι ένα νέο και σημαντικό σύνθημα για #ARIAwards24 και αυτό το μήνυμα επιλέχθηκε επειδή αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητες του Εθνικού Δικτύου (NN) για την ARIA 2024.

Η επισιτιστική ασφάλεια, η περιβαλλοντική ανθεκτικότητα και ο κοινωνικοοικονομικός ιστός των αγροτικών περιοχών, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των φύλων, θα είναι επίσης μεταξύ των κατηγοριών των νικητών του βραβείου ARIA 2024.

 

Μετά την επιτυχία του ARIA23 και των νικητών έργων ορθής πρακτικής που χρηματοδοτούνται από την ΚΓΠ, ζητήθηκε η γνώμη των Εθνικών Δικτύων σχετικά με νέα θέματα και κατηγορίες για το ARIA 2024. Οι απαντήσεις των Εθνικών Δικτύων έδωσαν έμφαση στην ενδυνάμωση των νέων και την ισότητα των φύλων, εκτός από τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού γεωργικού τομέα, την υποστήριξη της καινοτομίας στη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές, καθώς και τη συμβολή στους στόχους της ΚΓΠ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Σε συνέχεια των περσινών βραβείων, η έκθεση «ARIA 2024: Ενδυνάμωση των νέων» θα αναδείξει την ενεργό συμμετοχή των αγροτικών φορέων και τη συμβολή τους στους τρεις γενικούς στόχους της ΚΓΠ, ήτοι:

προώθηση ενός έξυπνου, ανταγωνιστικού, ανθεκτικού και διαφοροποιημένου γεωργικού τομέα που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμη επισιτιστική ασφάλεια·

στήριξη και ενίσχυση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας, συμπεριλαμβανομένης της βιοποικιλότητας, και της δράσης για το κλίμα, και συμβολή στην επίτευξη των περιβαλλοντικών και κλιματικών στόχων της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεών της στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού· και

ενίσχυση του κοινωνικοοικονομικού ιστού των αγροτικών περιοχών.

Η νεολαία θα είναι η τέταρτη κατηγορία για το ARIA 2024.

Επιπλέον, η φετινή κριτική επιτροπή θα απονείμει ειδικό βραβείο για συμμετοχές χρηματοδοτούμενες από την ΚΓΠ που προωθούν ειδικά δράσεις ισότητας των φύλων. Επιπλέον, η ARIA 2024 αποσκοπεί στην περαιτέρω προώθηση έργων αγροτικών ενδιαφερόμενων μερών που υλοποιούν το μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ και συμβάλλουν στο αγροτικό σύμφωνο.

Η ARIA 2024 συνεχίζει να επικεντρώνεται στην αναζήτηση της εμπνευσμένης αξίας των συμμετοχών της σε έργα, με στόχο την προσέλκυση έργων ικανών να επιδείξουν ισχυρές ιστορίες αντίκτυπου που μπορούν να μοιραστούν και να δικτυωθούν σε όλα τα κράτη μέλη. Ο διαγωνισμός αποτελεί ιδανική ευκαιρία για την προβολή των φορέων υλοποίησης έργων, καθώς και για την προβολή των δραστηριοτήτων των Εθνικών Δικτύων και των ευρύτερων ενδιαφερόμενων μερών του δικτύου της ΚΓΠ της ΕΕ.

Οι αιτήσεις ARIA 2024 υποβάλλονται μόνο μέσω των Εθνικών Δικτύων. Επομένως, εάν έχετε κάποιο έργο στο οποίο θέλετε να συμμετάσχετε, επικοινωνήστε με Ελληνικό Δίκτυο (πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας ΕΔΩ).

Το δίκτυο της ΚΓΠ της ΕΕ θα αξιολογήσει όλες τις υποβολές και θα επιλέξει τους φιναλίστ, από τους οποίους μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα επιλέξει τους νικητές. Μόλις οριστικοποιηθεί η σύντομη λίστα, το κοινό θα επιλέξει το αγαπημένο του και θα ψηφίσει μέσω της διαδικτυακής «Λαϊκής Ψήφου».

Όλοι οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που έχει προγραμματιστεί για το χειμώνα του 2024.

 

Εττικέτες:
βραβεία αγρότες