Πως μπορείτε να συμμετέχετε, ως μέλος της Ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας - Αναλυτικές πληροφορίες. 

 

Ο επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Janusz Wojciechowski θα επισκεφθεί την Κίνα στις 21-26 Απριλίου 2024, συνοδευόμενος από επιχειρηματική αντιπροσωπεία ανώτερων εκπροσώπων του αγροδιατροφικού τομέα της ΕΕ, σε συνδυασμό με την παρουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην έκθεση Anuga Select China με περίπτερο της ΕΕ. 

Σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι να διευκολυνθούν οι ευρωπαϊκές εξαγωγές γεωργικών τροφίμων και ποτών στην Κίνα και να επεκταθεί η παρουσία τους στην αγορά αυτή.

Η Επιτροπή καλεί τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων των ακόλουθων τομέων να υποβάλουν αίτηση:

• προϊόντα κρέατος

•σοκολάτες, δημητριακά και ζυμαρικά

•ζαχαροπλαστική και αρτοποιία

•γαλακτοκομικά προϊόντα

•κρασιά, μπύρες και οινοπνευματώδη ποτά

•ελαιόλαδο και φυτικά έλαια

•παιδικές τροφές και βρεφικό γάλα σε σκόνη

•προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης

•βασικά προϊόντα όπως σιτηρά, ελαιούχοι σπόροι και ζωοτροφές, τροφές για ζώα συντροφιάς

•φρούτα και λαχανικά

Πώς να συμμετάσχετε

Πρακτικές ερωτήσεις μπορούν να απευθύνονται στον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: REA-AGRI-EVENTS@ec.europa.eu.

Ο Επίτροπος θα ήθελε να συμπεριλάβει στην επιχειρηματική του αποστολή ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις παραγωγών και εταιρείες από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με ισχυρό εξαγωγικό δυναμικό που κατά προτίμηση δεν έχουν συμμετάσχει σε τέτοια έργα της ΕΕ στο παρελθόν. Η τελική επιλογή των εκπροσώπων των επιχειρήσεων θα βασίζεται στην προϊοντική και γεωγραφική ισορροπία της αντιπροσωπείας. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστεί επίσης η αντιπροσωπευτικότητα των υποψηφίων σε έναν δεδομένο τομέα, η ικανότητά τους να διεξάγουν διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες και να έχουν πρόσβαση σε απαιτητικές αγορές.

Η επίσκεψη στην Κίνα θα επικεντρωθεί στην παροχή πληροφοριών για την αγορά στον τομέα των τροφίμων και ποτών, στις δραστηριότητες μεταξύ επιχειρήσεων, καθώς και στις επισκέψεις λιανικής και στις επιτόπιες επισκέψεις. Το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής θα προσφέρει στους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού αγροδιατροφικού τομέα μια εξαιρετική πλατφόρμα για να ανακαλύψουν την κινεζική αγορά και να πραγματοποιήσουν άμεσες επιχειρηματικές επαφές τόσο στη Σαγκάη όσο και στο Shenzen (κυρίως στην έκθεση Anuga Select China).

Το κόστος των πτήσεων και των ξενοδοχείων καλύπτεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αλλά όλες οι επιχειρηματικές εκδηλώσεις από το επίσημο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών μεταφορών και της διέλευσης μεταξύ Σαγκάης και Shenzen, θα καλυφθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.