Τοπικές και Γηγενείς Ποικιλίες: Μία πολύτιμη κληρονομιά χιλιετιών αντιμέτωπη με σύγχρονες προκλήσεις.

Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας (Βασιλίσσης Κωνσταντίνου 48 - κοντά στη στάση Μετρό Ευαγγελισμός) θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου 2024, με ώρα έναρξης εργασιών 8:30 π.μ., η 7η Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές και Γηγενείς Ποικιλίες.

Οι τοπικές και γηγενείς ποικιλίες των καλλιεργούμενων ειδών διαμορφώθηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια πολλών χιλιετιών, από την εμφάνιση της γεωργίας στην περιοχή, πριν από 9000 χρόνια περίπου.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι τοπικές και γηγενείς ποικιλίες ξανακερδίζουν το ενδιαφέρον ως ένα από τα δομικά στοιχεία των στρατηγικών λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, των βιοτικών και αβιοτικών καταπονήσεων και τη μετάβαση σε πιο ανθεκτικά αγροδιατροφικά συστήματα.

Η 7η Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές και Γηγενείς Ποικιλίες, μέσα από τις εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν επιδιώκει την ανάδειξη των μελλοντικών προοπτικών που οι τοπικές ποικιλίες ανοίγουν στην έρευνα, την οικονομία την κοινωνία και γενικότερα στο ανθρωπογενές περιβάλλον.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.