Ένωση Αγρινίου

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

ΥπΑΑΤ: έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός βράβευσε στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου  για σημαντικές εφαρμογές που αφορούν στην προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας στις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, αλλά και για την προσπάθεια που κατέβαλαν για αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο ίδιος τόνισε ότι η επιστημονική γνώση χρησιμοποιείται πλέον για να ανταποκριθεί στις κοινωνικές απαιτήσεις για προστασία του περιβάλλοντος, για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για παραγωγή ασφαλών και υγιεινών τροφίμων.

Ενδεικτικά, η «πράσινη» γεωργία μπορεί να γίνεται πλέον με ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη, τα σύγχρονα, αυτοματοποιημένα, συστήματα γεωργικής παραγωγής εξαρτώνται από τη συλλογή και διαχείριση πληροφοριών για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ποιότητας» κα.

«Έργα, όπως το «ραντεβού των πολιτών», το «i-agric», και ο «Οδηγός του Πολίτη», δίνουν άμεσα στον Έλληνα παραγωγό την πληροφόρηση που χρειάζεται και διευκολύνουν την καθημερινότητά του. Παράλληλα, έργα σαν το «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων», το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Γεωπληροφοριακής Υποδομής» και ο «κόμβος Διαλειτουργικότητας» αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθιστώντας τη διοίκηση αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη», σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Επίσης, επεσήμανε ότι δράσεις σαν το «Greek Farms», ενισχύουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. «Έργα, δηλαδή που συνολικά συνδράμουν στον εκσυγχρονισμό του ΥΠΑΑΤ και τη μετάβασή του στη νέα ψηφιακή εποχή επανασυστήνοντάς το στο ευρύ κοινό».