Η Φωνή του Αγρότη


Σημαντικές οι επιδόσεις του ΠΑΑ

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα που κατέγραψε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 με την ολοκλήρωση του 2020, στη βάση την εντατικής και δημιουργικής προσπάθειας που καταβλήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους με στόχο την επιτάχυνση και τη βελτίωση των βασικών δεικτών υλοποίησής του και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία λόγω της επέλευσης της πανδημίας.

Νέα πληρωμή 7 εκατ. ευρώ

Από τις 31/12/2020 έως τις 07/01/2021 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 7.029.340,22 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσθετα ζωοτροφών: Νέα οδηγία για την ανανέωση της άδειας

Η EFSA δημοσίευσε νέες οδηγίες σχετικά με τις πληροφορίες που οι αιτούντες πρέπει να συμπεριλάβουν στους φακέλους τους για την ανανέωση της άδειας για πρόσθετα ζωοτροφών.

Διαβάστε περισσότερα

Eurostat: η ραγδαία αύξηση των ΑΠΕ

Άνεμος και νερό παρέχουν την περισσότερη ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Ταχύτερα αναπτυσσόμενη η ηλιακή ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις


Συστήματα ποιότητας: έως τις 29 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

Προϋπόθεση συμμετοχής στην Πρόσκληση είναι οι υποψήφιοι να είναι ενταγμένοι δικαιούχοι του υπομέτρου 11.1 κατά το έτος εφαρμογής 2019 για το ίδιο είδος πιστοποίησης (δράση του υπομέτρου 11.1) για το οποίο ήταν ενταγμένοι.

Οι δείκτες τιμών τροφίμων

Αύξηση των παγκόσμιων τιμών σε γαλακτοκομικά, κρέας, φυτικά έλαια.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβούλευση για τους κινδύνους των μελισσών

Η επιστημονική επιτροπή της EFSA ξεκίνησε μια ανοιχτή διαβούλευση σχετικά με το σχέδιο γνωμοδότησης που βασίζεται σε συστήματα για την εκτίμηση του περιβαλλοντικού κινδύνου πολλαπλών στρεσογόνων παραγόντων στις μέλισσες.

Διαβάστε περισσότερα

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών

Την ανασκοπούμενη εβδομάδα συνεχίσθηκε με υποτονικούς ρυθμούς η εξαγωγή κυρίως εσπεριδοειδών, με διάθεση των συσσωρευμένων αδιάθετων προμηθειών ως συμβαίνει κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα, αλλά αναμένεται σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης και αποκατάστασης της σε φυσιολογικά επίπεδα όπως κάθε χρόνο για την εποχή.

ιαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις


Οι προτάσεις της Ε.Ε. για την ελληνική γεωργία στη νέα ΚΑΠ

Ανεβάζει ρυθμούς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς τη διαβούλευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το δημοσιονομικό της πακέτο.

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#