Η Φωνή του Αγρότη


Γενετικοί πόροι: οι δικαιούχοι

Η συνολική επιπρόσθετη Δημόσια Δαπάνη ύψους 2.197.752,09 ευρώ.

Αποζημιώσεις στο 100% για τους αγρότες

Τη χορήγηση γενναίας προκαταβολής στους πληγέντες αγρότες της θεομηνίας «Ιανός» εξήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

 

Ανακοινώσεις


Νόμος για το κλίμα: αύξηση στο 60% του στόχου μείωσης των εκπομπών ως το 2030

Προϋπολογισμός μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ώστε να πετύχει η ΕΕ τους στόχους του Παρισιού ⇒ Συγκρότηση ανεξάρτητου επιστημονικού φορέα για να παρακολουθεί την πρόοδο ⇒Σταδιακή κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων επιδοτήσεων για τα ορυκτά καύσιμα το αργότερο έως το 2025.

Ανακοινώσεις


Ποιοτική διαχείριση δασικών εκτάσεων

Στήριξη της αειφόρου διαχείρισης των δασών και της υπεύθυνης εκμετάλλευσης.

Αυστηροποίηση των ποινών για τους βασανιστές ζώων

Ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την προστασία και την ευζωία των ζώων και με αφορμή το περιστατικό του αποτρόπαιου βασανισμού σκύλου στην Κρήτη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Διαβάστε περισσότερα

 

Κομφούζιο: Έως 9/10 τα παραστατικά

Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την 2η παράταση υποβολής παραστατικών της 1ης και 2ης πρόσκλησης της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων» (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ).

Διαβάστε περισσότερα

 

Συνάντηση Γεωπόνων – ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ

Συνάντηση με τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου είχαν την Τετάρτη 7/10/20 στα Γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα ο Πρόεδρος των Γεωπόνων Τ.Ε. της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. Βασίλης Κρανιάς, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Καρύδης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Χαράλαμπος Πέρος  με κύριο θέμα το πρόγραμμα επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων.

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα


Σε αρνητικό έδαφος οι εξαγωγές

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα πλήττουν και τις ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος τον Αύγουστο του 2020.

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#