Γεωργικές Προειδοποιήσεις


Καρυδιά – νέες φυτεύσεις

Η κυριότερη ασθένεια των καρπών της καρυδιάς είναι η βακτηρίωση και των φύλλων η ανθράκωση. Επίσης, σοβαρές προσβολές στον κορμό και το ριζικό σύστημα προκαλούν η φυτόφθορα και η σηψηρριζία.

Διαβάστε περισσότερα

Επενδύσεις Ενεργητικής Προστασίας: μελέτη για την ένταξη νέων καλλιεργειών

Δημοσιεύτηκε στη διαύγεια η πρώτη τροποποίηση απόφασης ένταξης πράξης με τίτλο: «Μελέτη για την ένταξη νέων καλλιεργειών στο Υπομέτρο 5.1 του ΠΑΑ» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020».

Διαβάστε περισσότερα

265.773 € πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Από τις 30/10/2019 έως τις 31/10/2019 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 265.773,03 €.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση των παραγωγών αμπελοοινικών προϊόντων για την υποχρέωση υποβολής δήλωσης παραγωγής

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία (άρθρο 31 του Καν. 2018/273) όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των συνεταιριστικών οινοποιείων, που παράγουν οίνο ή και γλεύκος για εμπορικούς σκοπούς ή αναθέτουν την παραγωγή του για λογαριασμό τους, υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης παραγωγής κατά τη σχετική αμπελουργική περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα

Η γεωργία ακριβείας και οι εφαρμογές της στον ελαιοκομικό τομέα

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με στελέχη της εταιρίας «Οικοανάπτυξη», στην Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα

Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας

Κάθε έτος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διατηρεί την υποχρέωση απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων η οποία για το έτος 2019, βάσει υπολογισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέρχεται στο πόσο των 40.689.338,88 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Γεωργικές Προειδοποιήσεις 


Φιστικιά: νέες φυτεύσεις

Η λήψη βασικών προληπτικών μέτρων, πριν και μετά την εγκατάσταση των νέων δενδρυλλίων, είναι απαραίτητη για την αποφυγή ή τον περιορισμό σοβαρών φυτοπροστατευτικών προβλημάτων αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#