Ανακοινώσεις


Η πορεία των έργων ΑΠΕ και οι νέες προκλήσεις

Τεράστιο το ενδιαφέρον και για τις νέες επενδύσεις στον τομέα της ενεργειακής αγοράς, που ήδη έχει δρομολογήσει η Ένωση Αγρινίου.

Διαβάστε περισσότερα

Βαμβακοκαλλιέργεια: εγκρίθηκε το πρόγραμμα γεωργικών προειδοποιήσεων

Δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την «Εφαρμογή προγράμματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας της Χώρας, για την καλλιεργητική περίοδο 2019».

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα 


EFSA: επικαιροποίηση εκτίμησης κινδύνου για το βακτήριο Xylella fastidiosa

Ο Τομέας Φυτοϋγειονομικής Προστασίας (PLH) της EFSA χρησιμοποίησε την προσομοίωση του τρόπου με τον οποίο το X. fastidiosa εξαπλώνεται σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις υπό διαφορετικές συνθήκες. Η μοντελοποίηση έδειξε τη σημασία της εφαρμογής μέτρων ελέγχου, όπως αυτά που καθορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης ή ακόμη και εξάλειψης των εστιών.

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετωπίστε τον περονόσπορο και το ωίδιο στο αμπέλι

Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απ’ το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικες καλλιέργειες στο δημοτικό λαχανόκηπο

Ξεκινάνε και φέτος οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στο Δημοτικό Λαχανόκηπο ο οποίος  λειτουργεί με επιτυχία για Πέμπτη συνεχή χρονιά σε ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό τεμάχιο εντός του αστικού ιστού της πόλης του Αγρινίου,  και σύμφωνα με τη διεθνή φιλοσοφία της αστικής γεωργίας.

Διαβάστε περισσότερα

 

Η Φωνή του Αγρότη 


Απευθείας διάθεση μελιού από παραγωγό

Οδηγίες για την εφαρμογή της ΥΑ 144/15067/24- 01-2019 (ΦΕΚ Β’466/18-02-2019) αναφορικά με «Άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή ή στα τοπικά καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#