Η Φωνή του Αγρότη


28,5 εκατ. ευρώ για την Καλή Μεταχείριση των Χοίρων

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 13/11/2023 έως 27/11/2023.

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ευζωίας χοιροτροφικής εκμετάλλευσης

Mε εγκύκλιό του το υπουργείο καθορίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες σε ότι αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων και τη σύνταξη του Σχεδίου Ευζωίας της χοιροτροφικής εκμετάλλευσης, στο πλαίσιο του Υπομέτρου 14.1. «Καλή μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένης εκτροφής».

Διαβάστε περισσότερα

Η Φωνή του Αγρότη


Ο πολιτισμός της ελιάς και του ελαιολάδου

Η καταγωγή του ελαιοδένδρου χάνεται στα βάθη των αιώνων, καθώς εξελίχθηκε παράλληλα με τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στα παράλια της Μεσογείου.

Διαβάστε περισσότερα

Επιχορήγηση 14.800 ευρώ σε 1.900 ωφελούμενους

Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους ηλικίας 30 έως 55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα

 

Ανακοινώσεις


Απότομη μείωση της παραγωγής δημητριακών

Το 2022, εκτιμάται ότι συγκομίστηκαν 270,9 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών σε ολόκληρη την ΕΕ. Αυτό ήταν 26,7 εκατομμύρια τόνους λιγότερο από το 2021, που ισοδυναμεί με μείωση 9%.

Διαβάστε περισσότερα

Πιστώνονται από τον ΕΛΓΑ 16,5 εκατ. ευρώ προκαταβολές για τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

Σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι, 2.035 κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, θα δουν στους λογαριασμούς τους τις προκαταβολές αποζημιώσεων για τις απώλειες που υπέστησαν στο ζωικό κεφάλαιο από την καταιγίδα Daniel, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις». Το σύνολο της προκαταβολής ανέρχεται σε 16.528.449 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Κλείνει έως τις 30 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Στις 10 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.00, η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, θα κλείσει προσωρινά για τους πολίτες, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της πέμπτης δόσης του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

ARIA 2023: ψηφίστε για το καλύτερο έργο που συγχρηματοδοτεί η ΚΑΠ

Οι ειδικοί έχουν επιλέξει τα 24 έργα φιναλίστ για τα Βραβεία ARIA – Agricultural and Rural Inspiration Awards 2023. Τώρα, είναι η σειρά σας: η λαϊκή ψήφος είναι ανοιχτή!

Διαβάστε περισσότερα

Θα ισχύσουν και για τον Έβρο τα μέτρα στήριξης της Θεσσαλίας

Υψηλότερες τιμές αποζημιώσεων – Εφαρμογή Γεωργικού Αποθεματικού για μη ασφαλισμένους – Ενεργοποίηση Μέτρου 5.2 για δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και δωρεάν ανακατασκευή στάβλων – Σχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Διαβάστε περισσότερα

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ρεύμα των πληγέντων αγροτών στη Θεσσαλία

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανακοίνωσαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ρεύμα των αγροτών στη Θεσσαλία.

Διαβάστε περισσότερα

 

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#