Γεωργικές Προειδοποιήσεις


“Χαμένος καρπός”: εμφανίστηκε και στην Ελλάδα το παράσιτο Spodoptera frugiperda

Σύμφωνα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο τού ΥΠΑΑΤ, επιβεβαιώθηκε από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο η παρουσία τού επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda στις ΠΕ Λακωνίας και Ανατολικής Αττικής της χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτοδικείο


1.523 χαμένες ψυχές…

Σε ένα μόνο χρόνο, ο πληθυσμός στην Αιτωλοακαρνανία μειώθηκε δραματικά.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις


Το Παγκόσμιο Συμπόσιο για τα Εδάφη και το Νερό

Ξεκίνησε χθες το τετραήμερο Παγκόσμιο Συμπόσιο για τα Εδάφη και το Νερό, που φιλοξενείται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Διαβάστε περισσότερα

Το Τομεακό Πρόγραμμα Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Αναλυτικά όσα προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο 2023-2027 για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων.

Διαβάστε περισσότερα

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην εκτρεφόμενη τσιπούρα και στο λαβράκι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, το 2021, εκτιμάται ότι εκτρέφονταν 1,1 εκατομμύρια τόνοι υδρόβιων οργανισμών στην ΕΕ, αξίας 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Leader: η 3η Πρόσκληση για την Αιτωλική Αναπτυξιακή

Στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ – ΠΑΑ 2014-2020» και της Προτεραιότητας 4 «Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής του ΕΠΑΛΘ 2014-2020», εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 3206/12.12.16 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η εφαρμογή προγράμματος τοπικής ανάπτυξης, της ΟΤΔ «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε Ο.Τ.Α.».

Διαβάστε περισσότερα

Στη Μάλτα για την αλιεία ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης

Στη Μάλτα, προκειμένου να μετάσχει σε εργασίες Συνεδρίου για την αλιεία το οποίο οργανώνει η Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο (ΓΕΑΜ), General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM), βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΒΑ: αναδιανομή τροφίμων στο Μεσολόγγι

Αναδιανομή Τροφίμων & Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής  στους ωφελούμενους του Εταίρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβάστε περισσότερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας

H Ελληνική Οικολογική Εταιρεία υπό την αιγίδα του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πράσινο Ταμείο και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής διοργανώνει το 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από 4-7 Οκτωβρίου 2023.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#