Η Φωνή του Αγρότη


Τι αλλάζει στους ελέγχους για Βιολογικά και Γεωργοπεριβαλλοντικά

Τροποποίηση στις διαδικασίες ελέγχου απ’ τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Αναλυτικά τα νέα εγχειρίδια.

Διαβάστε περισσότερα

Προς δημοπράτηση δυο ακόμη αρδευτικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία

Δύο ακόμη έργα που βελτιώνουν την αρδευτική ικανότητα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εξασφάλισαν χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησής τους.

Διαβάστε περισσότερα

Επίκαιρα ζητήματα της νέας ελαιοκομικής περιόδου

Κοινή Συνέντευξη Τύπου με ιδιαίτερο συμβολισμό, διοργάνωσαν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου-ΕΔΟΕ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου-ΣΕΒΙΤΕΛ, η Επιστημονική Εταιρία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας-4Ε με την υποστήριξη και του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης-ΣΥΤΕΚ, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δεδομένου ότι τα ζητήματα, που τίθενται ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου, χρήζουν υπεύθυνης και έγκυρης ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Τα αλιεύματα της Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση Gastvrij στο Ρότερνταμ

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η εντατική προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την προώθηση των εκλεκτών αλιευμάτων της περιοχής. Μέσα από την καμπάνια Western Greece Seafood και το roadshow συμμετοχών σε εκθέσεις τροφίμων, επαγγελματίες σε τρεις ηπείρους έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τις εξαιρετικές γεύσεις και την υψηλή ποιότητα των προωθούμενων προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα

Καταβολή επιδομάτων 181.431.668 ευρώ σε 1.331.668 ωφελούμενους

Αύριο, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα εξής επιδόματα:

Διαβάστε περισσότερα

Οι εξαγωγές ευρωπαϊκών αλκοολούχων ποτών σημείωσαν αύξηση 16% το 2022

Οι εξαγωγές ευρωπαϊκών αλκοολούχων ποτών σημείωσαν αύξηση 16% το 2022, λέει η spiritsEUROPE και υποστηρίζει τη διαφοροποίηση του εμπορίου εν μέσω προκλήσεων του 2023 για βιώσιμη ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα

Σε εξέλιξη η πρόταση κανονισμού για τις Συσκευασίες και τα Απορρίμματα Συσκευασίας (PPWR)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πολιτικές συζητήσεις για την αναθεώρηση του κανονισμού για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας (PPWR)  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και απασχολούν ιδιαίτερα των ευρωπαϊκό κλάδο των αλκοολούχων ποτών, καθώς η τελική πρόταση θα έχει ειδική βαρύτητα για τους παραγωγούς του κλάδου.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#