Γεωργικές Προειδοποιήσεις


Ζιζάνια στο λιοστάσι: πως να τα αντιμετωπίσετε

Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου επέμβασης εξαρτάται από την ηλικία των δένδρων, την εποχή του έτους, από το αν πρόκειται για αρδευόμενο ή μη ελαιώνα, αλλά και από το είδος των ζιζανίων, γεγονός που προϋποθέτει την σωστή αναγνώριση των ειδών και την παρακολούθηση της παρουσίας τους στον αγρό, ώστε να λαμβάνονται έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισής τους.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα για τις Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες στα μικρά μηρυκαστικά

Εγκρίθηκε η εφαρμογή του Προγράμματος Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών (ΜΣΕ) στα Mικρά Mηρυκαστικά σε όλη την Ελληνική Επικράτεια για το έτος 2023.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα επιτήρησης της Κλασικής Πανώλους των Χοίρων

Εγκρίθηκε η εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος επιτήρησης της Κλασικής Πανώλους των Χοίρων (ΚΠΧ) και της Φυσαλιδώδους Νόσου των Χοίρων (ΦΝΧ), σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Διαβάστε περισσότερα

Πυρετός του Δυτικού Νείλου: το Πρόγραμμα Επιτήρησης για το 2023

Εγκρίθηκε η εφαρμογή του Προγράμματος επιτήρησης του ιού του Πυρετού του Δυτικού Νείλου (ΠΔΝ) στα ιπποειδή, στα άγρια πτηνά της χώρας και σε άλλα ευαίσθητα στον ιό του ΠΔΝ ζώα.

Διαβάστε περισσότερα

Όσα ισχύουν για την Οικολογική Εστίαση

Σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ, για την περίοδο μέχρι το 2027.

Διαβάστε περισσότερα

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

Από σήμερα, έως και 28 Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα

Εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο SUSWATER η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο: «A common cross-border strategy for the prevention of Seawater intrusion in coastal aquifers and the integrated management of their adjacent ecosystems» (SUSWATER), το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Διαβάστε περισσότερα

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια για την ενδεχόμενη αύξηση των κουνουπιών

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται βροχοπτώσεις σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχουν πλημμυρίσει πολλές εκτάσεις, με αποτέλεσμα να γίνονται παραγωγικές όλες οι εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

Διαβάστε περισσότερα

Με στοιχεία ΟΣΔΕ οι βεβαιώσεις για εργάτες γης

Τροποποίηση της απόφασης για την υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών στην ψηφιακή υπηρεσία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και έκδοση βεβαίωσης για τη μετάκληση/απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

ΚΕΟΣΟΕ: τα μεγέθη του παγκόσμιου τομέα οίνου

Ανακοινώθηκαν από τον OIV.

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτή γαρίδας την Πρωτομαγιά στην Αμφιλοχία

Ο Δήμος Αμφιλοχίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν για πρώτη φορά Γιορτή Γαρίδας και σας περιμένουν όλους να απολαύσετε ξεχωριστές δημιουργίες με την παγκοσμίως γνωστή και περιζήτητη γαρίδα Αμβρακικού!

Διαβάστε περισσότερα

 

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#