Ανακοινώσεις


Εργάτες γης 2023-2024: πόσοι θα είναι και που θα πάνε

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2023 και 2024 ⇒ 11.720 για την Περιφέρεια Δ. Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις


Πληρώθηκε το βαμβάκι – Πριν το Πάσχα οι Συνδεδεμένες

Καταβλήθηκαν 152,3 εκατ. ευρώ σε 37.037 βαμβακοπαραγωγούς – Πριν τις εορτές του Πάσχα οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις της φυτικής παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα

Γαρίδα και Σαρδέλα Αμβρακικού: Προς πιστοποίηση για τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά

«Ταυτότητα» με στόχο την ένταξή τους στα Μητρώα Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) αναμένεται να αποκτήσουν δύο είδη του Αμβρακικού κόλπου: Η γαρίδα (γάμπαρη) και η σαρδέλα!

Διαβάστε περισσότερα

Οικοτεχνία: οδηγός ορθής πρακτικής

Η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκίνησαν οι φορολογικές δηλώσεις – Άμεσα οι επιστροφές φόρου

Με σημαντικές καινοτομίες και απλοποιήσεις, οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν τις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Eνίσχυση 20.000 ευρώ στις Ομάδες LEADER για την προετοιμασία των αναπτυξιακών στρατηγικών

Γιώργος Στύλιος: «Με σχέδιο και αποτελεσματικό χρονοπρογραμματισμό αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες που μας προσφέρει το Leader για να στηρίξουμε την Περιφέρεια και τις αγροτικές κοινότητες».

Διαβάστε περισσότερα

Μονίλια κερασιάς

Οι μουμιοποιημένοι καρποί που παρέμειναν πάνω στο δέντρο είτε στο έδαφος, διατηρούν το μόλυσμα της Μονίλιας σε όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα

Ασθένειες και εχθροί αχλαδιάς – μηλιάς

Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων με χρήσιμες συμβουλές προς τους παραγωγούς, από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς τρέφονται οι αιωνόβιοι

Διάφοροι παράγοντες φαίνεται ότι επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής.

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρα κατά της λαθροθηρίας τρυγονιών στα Ιόνια Νησιά

Στη λήψη επειγόντων μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της εαρινής λαθροθηρίας στα Ιόνια Νησιά καλούνται να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#