Ανακοινώσεις


Μέτρο 22: έτσι θα δωθεί η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους

Στόχος του Μέτρου είναι η παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και του μεγεθυμένου κόστους παραγωγής στην κτηνοτροφία.

Διαβάστε περισσότερα

Αμπέλι: Πρόληψη και αντιμετώπιση χειμερινών ασθενειών

Αναλυτικές οδηγίες για όλες τις εργασίες και τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν οι αμπελοκαλλιεργητές.

Διαβάστε περισσότερα

Γενετική Βελτίωση ζώων: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Ερωτήσεις και απαντήσεις

Στις 20 Δεκεμβρίου 2022 ξεκινά μετά την εκ νέου αναβολή, η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για το υποέργο 5 «Γενετική Βελτίωση ζώων», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Εξισωτική: έως 22 Δεκεμβρίου οι ενστάσεις

Σύμφωνα με σχετική τροποποιητική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι παραγωγοί μπορούν έως και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 να υποβάλουν ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων για την χορήγηση της εξισωτικής αποζημίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

 

Αποφάσεις στήριξης αγροτών από τον ΕΛΓΑ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς συνεργάστηκε χθες με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, στον οποίο, στο πλαίσιο στήριξης των αγροτικών νοικοκυριών τα οποία δοκιμάζονται από την κρίση, υπέβαλε τις ακόλουθες δύο προτάσεις:

Διαβάστε περισσότερα

Ανακατανομή των ποσών για τα σχέδια βελτίωσης

Ανακατανομή των ποσών για τα σχέδια βελτίωσης ανά περιφέρεια και δικαιούχο προβλέπει τροποποιητική απόφαση, που αναρτήθηκε στη διαύγεια.

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις

Αφορά τους τομείς της γεωργίας, της δασοκομίας και της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Τιμή Αγοράς Tεχνολογιών ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ Νοεμβρίου 2022

Σε εφαρμογή των διατάξεων της Υ.Α. ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.187480 (ΦΕΚ Β΄3955/09.12.2016), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σύμφωνα με το Άρ. 64 του Ν.4986 (ΦΕΚ Α’ 204/28.10.2022) ο οποίος νόμος ισχύει για το διάστημα εφαρμογής του Προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγοράς Επόμενης Ημέρας, η Ειδική Τιμή Αγοράς (Ε.Τ.Α.) ανά τεχνολογία ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ για το μήνα Νοέμβριο 2022 υπολογίσθηκε ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα

 

Επετεύχθη προσωρινή συμφωνία για το REPowerEU

Οι διαπραγματευτές του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με την πρόταση REPowerEU που αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ένωσης με τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Ν. Κοροβέσης:  «Αναβαθμίζεται το τουριστικό μας προϊόν με την ένταξη των τοπικών μας προϊόντων στο παραδοσιακό πρωινό»

Ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα, που έχει σαν στόχο να αναδείξει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και την γαστρονομική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την δράση Χορήγησης Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ», παρουσίασε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, στην επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας.

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα


«Κλειδί» για την εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής τα συνεργατικά σχήματα

«Κλειδί» για την εξέλιξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στη σύγχρονη εποχή, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, την συνεργατικότητα, καθώς μέσα από αυτή δημιουργούνται οι ισχυροί δεσμοί που έχει μια οικογένεια, ενώ παράλληλα και τα μέλη μιας αγροτικής οικογένειας μπορούν πλέον να δημιουργήσουν συνεργατικά σχήματα, όπως είναι οι Ομάδες Παραγωγών.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#