Ανακοινώσεις


Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας, 26-27 Μαΐου 2021

Οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τη δέσμη μέτρων για τη μεταρρύθμιση της ΚΓΠ, τις μελέτες σχετικά με τις τεχνικές γεωργικών τροφίμων, τη βιολογική γεωργία και τις προτεραιότητες της ΕΕ για τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για τα συστήματα τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα

Μειώνονται τα πουλιά στα χωράφια

Ο πληθυσμός των κοινών πτηνών καλλιεργήσιμης γης μειώνεται κατά 17% από το 2000.

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικό έγκλημα: προς αναθεώρηση η ευρωπαϊκή οδηγία

Οι ευρωβουλευτές ζητούν την ενίσχυση των υφιστάμενων κανόνων της ΕΕ σχετικά με την νομική ευθύνη των εταιρειών με στόχο τη μείωση και την πρόληψη περιβαλλοντικών βλαβών.

Διαβάστε περισσότερα

Ούζο και Τσίπουρο/Τσικουδιά στο μητρώο της WIPO

Εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Γεωγραφικές Ενδείξεις «Ούζο» και «Τσίπουρο/Τσικουδιά», για καταχώριση τους στο Διεθνές μητρώο της πράξης της Γενεύης του Παγκοσμίου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Διαβάστε περισσότερα

Διάκριση Αιτωλοακαρνάνων φωτογράφων

Σε πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό για τις περιοχές Νatura.

Διαβάστε περισσότερα

Για ΦΕΚ τα 24 εκατ. ευρώ ενισχύσεων για κηπευτικά και βουβαλοτροφία

Εν αναμονή ΦΕΚ βρίσκεται η ΚΥΑ για την πληρωμή φθινοπωρινής πατάτας και όψιμου καρπουζιού, η οποία έχει υπογραφεί από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα

Κίνδυνοι από άρδευση υψηλής πίεσης ή ψεκασμούς κοντά στο Δίκτυο Διανομής

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) εφιστά την προσοχή των καλλιεργητών κατά τη χρήση συστημάτων άρδευσης υψηλής πίεσης (καταιονισμός, τεχνητή βροχή) και τη διενέργεια ψεκασμών σε δέντρα και καλλιέργειες που βρίσκονται πλησίον ηλεκτροφόρων αγωγών, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τους ίδιους και διακοπής της παροχής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα

O ΣΕΒΕ κατά του Νutriscore

Με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία, τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα , η οποία κοινοποιήθηκε και στη ΜΕΑ Βρυξελλών και στον ΕΦΕΤ, ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων εκφράζει την αντίθεσή του με το προωθούμενο σε επίπεδο ΕΕ νέο σύστημα εμπρόσθιας διατροφικής επισήμανσης τροφίμων τύπου Νutriscore.

Διαβάστε περισσότερα

 

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#