Ανακοινώσεις


Το νομοσχέδιο για τα προστατευόμενα γεωργικά προϊόντα

Το νομοσχέδιο για τα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ) και τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ), όπως επίσης διατάξεις για τα ελεγκτικά όργανα και τους ελέγχους, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς η ΕΕ θα επιτύχει την πράσινη μετάβαση

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έθεσε τον στόχο να καταστεί η ΕΕ κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Η υλοποίηση της πράσινης μετάβασης απαιτεί προσαρμογές στη νομοθεσία της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα


Κρατική αρωγή: νέα διαδικασία επιχορήγησης ζημιών

Με τη θέσπιση νέας διαδικασίας για την κρατική αρωγή οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από θεομηνία έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιχορηγούνται, μέσω του πλαισίου της κρατικής αρωγής, και για ζημιές που υπέστησαν σε φυτικά μέσα παραγωγής, όπως ελαιόδεντρα ή αμπέλια, εφόσον οι ζημιές δεν καλύπτονται από τον κανονισμό ασφάλισης φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για την αγορά μελιού

Χρήσιμες οδηγίες από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας, εν όψει των εορταστικών αγορών.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις


Εορταστική αγορά: τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων παρατηρείται κάθε χρονιά μια αύξηση της ζήτησης συγκεκριμένων ειδών τροφίμων, κυρίως ζωικής προέλευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#