Γεωργικές Προειδοποιήσεις


Γλοιοσπόριο – Πυρηνοτρήτης – Ψύλλα: συμβουλές αντιμετώπισης

Οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές προς τους ελαιοπαραγωγούς για της επεμβάσεις που αυτή την περίοδο πρέπει να κάνουν, προκειμένου να αποφύγουν προβλήματα που δύνανται να επηρεάσουν την παραγωγή.

Αμπέλι: προστασία από περονόσπορο, ωίδιο, βοτρύτη, ευδεμίδα

Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων με χρήσιμες οδηγίες για τους παραγωγούς από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας, για τις περιοχές Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Ιθάκης.

Διαβάστε περισσότερα

Aγροβολταϊκά: κρέας και ηλεκτρικό ρεύμα από την ίδια πηγή

Απέραντα λιβάδια που χρησιμοποιούνται σήμερα ως φωτοβολταϊκά πάρκα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ταυτόχρονα και ως βοσκοτόπια για την εκτροφή αρνιών προκειμένου να μεγιστοποιείται η αποδοτικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Οι ΑΠΕ κύρια πηγή ενέργειας στην Ελλάδα το 2021

Η πράσινη ενέργεια από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μαζί με τη δύναμη των υδροηλεκτρικών, κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας με ποσοστό 49,13%.

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις


Μελέτη ένταξης νέων προϊόντων στη Βιολογική Γεωργία

Στην εκπόνηση μελέτης προχωρά το ΥπΑΑΤ προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης μιας σειράς κηπευτικών.

Έρχεται νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας

Σχέδιο Νόμου με το οποίο θα επιχειρηθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αφορούν στη διαδικασία αδειοδότησης υφιστάμενων και νέων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σύντομα θα το φέρει στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα

 

Επέκταση των ελέγχων της ΚΑΠ

Με περιορισμούς, που θα προβλέπονται σε ολόκληρη την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κανόνες για τη διενέργεια ελέγχων που απαιτούνται για την υποστήριξη της ΚΑΠ και θα έχουν ισχύ και το 2021.

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια διαβούλευση για το πρότυπο AGRO 2-5

Το πρότυπο AGRO 2-5 αφορά στην παραγωγή μεταποιημένων προϊόντων φυτικής παραγωγής και αποτελεί μέρος της σειράς των προτύπων AGRO 2 για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση.

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα 2.0 και ΕΣΠΑ

Τρεις λόγοι που η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινά το πρόγραμμα για την αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων

Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις


ΟΣΔΕ 2021: με την εγγύηση της Ένωσης Αγρινίου

Η υποβολή των Δηλώσεων ξεκίνησε – Διασφάλισε σήμερα την επιδότησή σου.

Γιατί έλαβα αυτό το email Διαγραφή από τη λίστα παραληπτών.


#emailSentTo#