Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Εδάφους 

Η αλάτωση και η νατρίωση του εδάφους αποτελούν σημαντικές διεργασίες υποβάθμισής του που απειλούν το οικοσύστημα και αναγνωρίζονται ως από τα σημαντικότερα προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο για τη γεωργική παραγωγή, την επισιτιστική ασφάλεια και τη βιωσιμότητα σε ξηρές και ημίξηρες περιοχές.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους 2021 (#WorldSoilDay) και η εκστρατεία της «Σταματήστε την αλάτωση του εδάφους, ενισχύστε την παραγωγικότητα του εδάφους» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της διατήρησης υγιών οικοσυστημάτων και της ανθρώπινης ευημερίας αντιμετωπίζοντας τις αυξανόμενες προκλήσεις στη διαχείριση του εδάφους, την καταπολέμηση της αλάτωσης του εδάφους, την αύξηση της ευαισθητοποίησης για το έδαφος και την ενθάρρυνση των κοινωνικών ομάδων και των αγροτών να βελτιώσουν την υγεία του εδάφους.

Πρόγραμμα δράσεων:

Παρασκευή 3/12/2021: Διαδικτυακή συμμετοχή στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους

Τρίτη 7/12/2021: «Το Έδαφος πάει ΣΧΟΛΕΙΟ !!!»   ώρες 9.00 – 12.00, Νηπιαγωγείο Ψωφίδας, Δήμου Καλαβρύτων. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών που θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

  1. Παρουσίαση της έννοιας του εδάφους για παιδιά νηπιαγωγείου
  2. Ζωγραφική με θέμα «το Σπίτι του Εδάφους»
  3. Φτιάχνω φυσικά χρώματα με το Έδαφος
  4. Παρατηρώ το Έδαφος με το μικροσκόπιο