Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Χρηματικά Έπαθλα Ένωσης Αγρινίου: τη Δευτέρα 27/9 η απονομή

Χρηματικά έπαθλα για 6 μαθητές που διακρίθηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, με στόχο να στηριχθούν οικογένειες από αγροτικές περιοχές και να δοθεί πρόσθετο κίνητρο για τις Σχολές με αγροδιατροφικό προσανατολισμό.

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο Παπαστράτειο Μέγαρο (3ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των έξι (6) μαθητών της Αιτωλοακαρνανίας που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Αγρινίου.

Πιο συγκεκριμένα θα βραβευθούν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροκτηνοτροφικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οπουδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, σ’ αυτή την περίπτωση, να μην διαμένουν και να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο των πόλεων του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναύπακτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης Αγρινίου είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη.

Σημειώνουμε ότι η Ένωση Αγρινίου δεν είχε καμία εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών που θα λάβουν την υποτροφία των 1.500 ευρώ έκαστος. Τα ονόματα εστάλησαν, ύστερα από σχετικό αίτημα, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, η οποία και είχε τη σχετική επικοινωνία με όλα τα λύκεια του νομού, προκειμένου να της δοθούν τα στοιχεία.

Οι υποτροφίες της Ένωσης Αγρινίου, που έχουν πλέον καθιερωθεί ως θεσμός συμβολικής και ταυτόχρονα ουσιαστικής και έμπρακτης επιβράβευσης των μαθητών, είναι ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

  • Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία απ’ τον κορωνοϊό.