Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Ένωση Αγρινίου και Αμφιλοχίας Γη στηρίζουν τις εκδηλώσεις στον Βάλτο

Συνεχίζεται σε Θύαμο και παλιό Χαλκιόπουλο το πρόγραμμα ημερίδων για το 1821 του Δήμου Αμφιλοχίας.

  • Η κτηνοτροφία στον Βάλτο 1821 – 2021.

Με δύο ημερίδες στο Θύαμο και το παλιό Χαλκιόπουλο συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων που, με την υποστήριξη της Ένωσης Αγρινίου και των προϊόντων Αμφιλοχίας  Γη, συνδιοργανώνει ο Δήμος Αμφιλοχίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 και ώρα 20:00 στην πλατεία του Θυάμου (Σύντεκνο), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητές τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνο («Βάλτος και Ραδοβύζι»), τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Απόστολο Τσακούμη («Σύντεκνο και Βαλμάδα») και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμά Μπάκα («Η ζωή και η Δράση του Γεωργίου Καραϊσκάκη»).

Αύριο, Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 ακολουθεί πολυθεματική εκδήλωση στην πλατεία του παλιού Χαλκιόπουλου, η οποία περιλαμβάνει: Περιβαλλοντική δράση – περιήγηση στα μονοπάτια των κλεφταρματολών στις 14:00, ενώ στις 18:30 ακολουθεί εκδήλωση με τους παρακάτω εισηγητές: τον δικηγόρο Παναγιώτη Νικολόπουλο («Ιστορικά Μονοπάτια του Βάλτου – πρόταση αξιοποίησης τους»), τον πολιτικό μηχανικό, προέδρο του φορέα «Χερσόνησος Αίμου» Γιώργο Γεωργού («Το Αθάνατο κλέφτικο τραγούδι και η σημασία του, Σαρακατσάνικη στάνη – η οικονομική & στρατιωτική της συνεισφορά στον αγώνα του 1821») και τον κτηνίατρο Ιωάννη Αραβανή («Σύγχρονη Ορεινή Κτηνοτροφία & η Βιωσιμότητά της σήμερα»).

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ο καταγόμενος από το Χαλκιόπουλο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, βραβευμένος συγγραφέας-πεζογράφος Ανδρέας Μήτσου, ενώ θα παραβρεθούν και απόγονοι του ήρωα Κατσαντώνη.

Έχει προηγηθεί σειρά άλλων εκδηλώσεων, πάντα με την υποστήριξη του Α. Σ. Ένωση Αγρινίου και της Αμφιλοχίας Γη, ενώ το πρόγραμμα των ημερίδων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με εκδηλώσεις σε κοινότητες του Δήμου Αμφιλοχίας.