Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Στο Αγρίνιο το 19ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο

Η Οργανωτική Επιτροπή του 19ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου και η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος, ανακοινώνουν ότι οι εργασίες του 19ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 5 με 8 Οκτωβρίου 2021 στο Αγρίνιο, της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες που καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Εντομολογίας, Ακαρεολογίας και Νηματωδολογίας, καθώς και θέματα που άπτονται  επίκαιρων εντομολογικών προβλημάτων.

Η Οργανωτική Επιτροπή μαζί με την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος θέτουν ως στόχους του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου αφενός την παρουσίαση των νεότερων κατευθύνσεων της επιστημονικής έρευνας και της εφαρμογής των αποτελεσμάτων αυτής και αφετέρου την διάχυση της επιστημονικής γνώσης, την ανταλλαγή απόψεων, την συζήτηση μεταξύ επιστημόνων, ερευνητών  και αντιπροσώπων των παραγωγικών κλάδων.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα προσπαθήσει να οργανώσει ένα ενδιαφέρον και όσο το δυνατόν άρτιο συνέδριο. Οι διαθέσιμες θεματικές επιστημονικές ενότητες είναι οι εξής:

  • Βιοποικιλότητα, Εξέλιξη και Συστηματική
  • Φυσιολογία και Γενετική
  • Βιολογία και Οικολογία
  • Αλληλεπιδράσεις Εντόμων-Φυτών-Μικροοργανισμών και Χημική Οικολογία
  • Έντομα Υγειονομικής Σημασίας και Αποθηκευμένων Προϊόντων, Κοινωνικά Έντομα
  • Βιολογική και άλλες Μέθοδοι Αντιμετώπισης
  • Χημική Αντιμετώπιση και Ανθεκτικότητα στα Εντομοκτόνα

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το 19ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι οι υγειονομικές συνθήκες θα επιτρέψουν την ασφαλή διοργάνωσή του.

Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου που θα ανανεώνεται σταδιακά.

http://1n2web.gr/19oPEC/Agrinio/