Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Σε λειτουργία η ψηφιακή αίτηση μετάκλησης πολίτη τρίτης χώρας

Σε λειτουργία έχει τεθεί η ψηφιακή αίτηση μετάκλησης πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες (έκτακτη διαδικασία εισδοχής), στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι προσβάσιμη, αφενός μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.gov.gr, αφετέρου μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.(https://applications.migration.gov.gr/metanasteusi/).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με την ηλεκτρονική αίτηση επιλύονται χρόνια προβλήματα καθυστερήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα επιβάρυνση της αγροτικής οικονομίας με διοικητικά βάρη. Η επιτάχυνση και απλούστευση των διαδικασιών που αναμένεται από τη νέα ηλεκτρονική διαδικασία θα οδηγήσει ταυτόχρονα σε άμεση ενημέρωση των συνοριακών σταθμών της χώρας ώστε να σταματήσουν οι καθυστερήσεις ελέγχου, καθώς και άμεση πρόσβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του ΕΦΚΑ και των ελεγκτικών αρχών του υπουργείου Εργασίας.

Παράλληλα έχει υλοποιηθεί και λειτουργεί πλήρης διασύνδεση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία προσδιορισμού ημερών ανά εργαζόμενο που θα απασχολεί ο εκάστοτε εργοδότης.

Από εργοδότες έχουν υποβληθεί από τις 15 Ιουνίου, οπότε λειτουργεί η εφαρμογή, περίπου 470 ηλεκτρονικές αιτήσεις μετάκλησης πολιτών τρίτης χώρας.