Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Οι αγρότισσες οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Το 30% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της ΕΕ διαχειρίζονται γυναίκες.

Οι γυναίκες αγρότισσες είναι το κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αγροτικών περιοχών, εξηγεί ένα βίντεο από το European Broadband Competence Offices (BCO) Network.

Απαιτείται σύνδεση υψηλής ταχύτητας για να επιτρέπεται η χρήση τεχνολογίας αιχμής στη γεωργία και στη δασοκομία, καθώς και για καθημερινή διαχείριση. Επιπλέον, επιτρέπει την επιχειρηματικότητα και επιτρέπει στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών να συνδεθούν με την ευρύτερη κοινότητα.

Το 30% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της ΕΕ διαχειρίζονται γυναίκες. Για τον λόγο αυτό οι γυναίκες αγρότισσες έχουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των αγροτικών περιοχών.

Όπως εξήγησε η Lotta Folkesson, αγρότισσα στη βόρεια Σουηδία, απαιτείται σύνδεση υψηλής ταχύτητας για να επιτρέπεται η χρήση τεχνολογίας αιχμής τόσο στη γεωργία όσο και στη δασοκομία, καθώς και για την καθημερινή διαχείριση. Επιπλέον, επιτρέπει στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να συνδεθούν με την ευρύτερη κοινότητα. «Με καλές υποδομές, θα έχουμε μια ισχυρότερη αγροτική κοινότητα καθώς και καλύτερες συνθήκες για να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους σε αγροτικές περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.