Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Κορυφώνονται οι δράσεις ενημέρωσης για το Πρόγραμμα LIFE 

Το έργο Οικοδόμησης Δυναμικού «Ίδρυση και Λειτουργία της Ελληνικής Task Force για το Πρόγραμμα LIFE» - GR LTF (LIFE14 CAP/GR/000003) με συντονιστή δικαιούχο το Πράσινο Ταμείο και συνδικαιούχο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ολοκληρώνεται τέλος Ιουλίου μετά από πέντε χρόνια υλοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό και εν αναμονή της δημοσίευσης της νέας Πρόσκλησης LIFE 2021, πραγματοποιείται Διαδικτυακή Εκδήλωση με τίτλο: «Βασικά Σημεία της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 για το Πρόγραμμα LIFE/Τελικό Συνέδριο & Διεθνές Workshop της Greek LIFE Task Force – GR LTF», την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 11:00-15.45.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο ενημέρωσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής των δυνητικών δικαιούχων του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και τη δράση για το κλίμα και χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος επικεντρώνεται στην παρουσίαση των κύριων αλλαγών της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 για το Πρόγραμμα LIFE σε σχέση με την προηγούμενη. Τοποθετήσεις θα πραγματοποιήσουν  ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου και τα Εθνικά Σημεία Επαφής του Προγράμματος LIFE για το Περιβάλλον, τον Μετριασμό και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και την Μετάβαση σε Καθαρές Μορφές Ενέργειας. Το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί με ομιλία στελέχους του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον (CINEA - European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency).

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, αφορά στο Τελικό Συνέδριο του έργου της GR LTF. Ειδικότερα, οι πέντε Εμπειρογνώμονες της ομάδας θα αναπτύξουν τα κύρια αποτελέσματα των δράσεων του έργου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση των Περιφερειακών Σημείων Επαφής για το Πρόγραμμα LIFE, τα οποία συστάθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Τέλος, στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης θα διεξαχθεί το Διεθνές Workshop της GR LTF, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους έργων Οικοδόμησης Δυναμικού και Εθνικών Σημείων Επαφής της Κύπρου, της Λετονίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Κροατίας, παρουσιάζοντας το ρόλο τους και τα αποτελέσματα των δράσεών τους στις χώρες αυτές ως προς το Πρόγραμμα LIFE.

  • Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται ΕΔΩ.

Θα ακολουθήσουν αναλυτικές τεχνικές πληροφορίες για τον τρόπο παρακολούθησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλωθεί στη φόρμα συμμετοχής. Σημειώνεται ότι με την επιτυχή παρακολούθηση της εκδήλωσης θα αποσταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής.