Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Δήλωση Θ. Κουτσουπιά για το Πανεπιστήμιο

Με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών, πράγμα που συνεπάγεται ένα ακόμη πλήγμα για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, είναι σαφές ότι από την Ένωση Αγρινίου καταδικάζεται ως απαράδεκτη και προσβλητική και θα πρέπει, έστω και την ύστατη ετούτη ώρα, να αποτραπεί.

Δυστυχώς, η διαχρονική και σταθερά κλιμακούμενη απαξίωση της περιοχής μας, βρίσκει αθέατους αρωγούς όλους εκείνους που με την αδιαφορία και τη σιωπηλή αποδοχή της όλης μεθόδευσης, γίνονται συνένοχοι σε ένα ακόμη έγκλημα, που πονάει τον τόπο και πληγώνει τους ανθρώπους μας.

Ως πρόεδρος του Συνεταιρισμού που έχει εμπράκτως στηρίξει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του Πανεπιστημίου μας, έχει δε την απολύτως θετική εμπειρία της συνεργασίας μαζί του σε ερευνητικά και καινοτόμα προγράμματα, δηλώνω ότι παραμένουμε στρατευμένοι στην προσπάθεια επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς, φυσικά με έδρα το Αγρίνιο και με ανάπτυξη υποδομών, Σχολών και Τμημάτων με προσανατολισμό την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.