Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 25 Μαΐου 2021 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Για ΦΕΚ τα 24 εκατ. ευρώ ενισχύσεων για κηπευτικά και βουβαλοτροφία 

Εν αναμονή ΦΕΚ βρίσκεται η ΚΥΑ για την πληρωμή φθινοπωρινής πατάτας και όψιμου καρπουζιού, η οποία έχει υπογραφεί από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών.

Η ενίσχυση είναι συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ και αφορά την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, το καρπούζι, τη θερμοκηπιακή ντομάτα, το θερμοκηπιακό αγγούρι και τον κλάδο της βουβαλοτροφίας

Μόλις η απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αρχίσει η αποζημίωση των καλλιεργητών από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.

Τις διαδικασίες για την πληρωμή αποζημιώσεων περιέγραψε στη Βουλή ο ΥπΑΑΤ, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ηλείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Όπως τόνισε «είναι ήδη και περιμένει τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ η απόφαση μας για τα 24 εκατομμύρια που σας είχα πει και την άλλη φορά τα οποία καλύπτουν και την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα, το καρπούζι, τη θερμοκηπιακή ντομάτα, το θερμοκηπιακό αγγούρι και τον κλάδο της βουβαλοτροφίας. Εάν θέλετε το σχέδιο της απόφασης είναι εδώ, το έχω υπογράψει εγώ και ο Θ.Σκυλλακάκης και - όπως σας είπα- είναι στη διαδικασία για να πάρει ΦΕΚ».