Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 — Κατηγορίες: Αγροτοδικειο

Το μέλλον είναι στα χέρια σου

Μοιραστείτε τις απόψεις σας για την ΕΕ, ανταλλάξτε ιδέες και διοργανώστε εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Η πλατφόρμα, που εγκαινιάστηκε στις 19 Απριλίου, είναι ο πολύγλωσσος ψηφιακός κόμβος της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να θέσουν ζητήματα που θεωρούν σημαντικά, να κοινοποιήσουν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντός της Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν τι προτείνουν οι συμπολίτες τους, να σχολιάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Η πλατφόρμα αυτή είναι ο κεντρικός κόμβος της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Είναι η ευκαιρία σας να μιλήσετε, να πείτε σε τι είδους Ευρώπη θέλετε να ζήσετε, να συμβάλετε στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας.

Οι θεσμοί της ΕΕ έχουν δεσμευθεί να ακούσουν τις απόψεις και προσδοκίες των πολιτών και να δώσουν συνέχεια στις συστάσεις τους. Η Διάσκεψη αναμένεται να καταλήξει σε συμπεράσματα μέχρι την άνοιξη 2022.

Τρόποι συμμετοχής

Επιλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την κλιματική αλλαγή και την ψηφιακή οικονομία μέχρι την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Εάν δεν βλέπετε κάποια κατηγορία που να σας ενδιαφέρει, μοιραστείτε την άποψή σας επιλέγοντας την κατηγορία "Άλλες ιδέες".

Μόλις επιλέξετε μια συγκεκριμένη κατηγορία, μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική εισαγωγή και να βρείτε κάποιους χρήσιμους συνδέσμους. Στην καρτέλα "Ιδέες" μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις σας και να ανακαλύψετε τις ιδέες συνανθρώπων σας. Λάβετε μέρος στη συζήτηση αφήνοντας το σχόλιό σας ή ψηφίζοντας ιδέες που σας αρέσουν για να τις δει περισσότερος κόσμος.

Μπορείτε να υποβάλετε το σχόλιό σας σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Όλα τα σχόλια μπορούν να μεταφραστούν αυτόματα σε όλες τις άλλες γλώσσες.

Η καρτέλα "Εκδηλώσεις" σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο διαδίκτυο ή δίπλα σας, να εγγραφείτε σε μια εκδήλωση ή να διοργανώσετε τις δικές σας εκδηλώσεις.

Η πλατφόρμα σέβεται απόλυτα την ιδιωτική ζωή των χρηστών και τους κανόνες της ΕΕ για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Τι συμβαίνει όταν υποβάλετε την άποψή σας;

Όλες οι συμβολές και υποβληθείσες απόψεις θα συλλεχθούν και θα τροφοδοτήσουν το περιεχόμενο μιας σειράς διαβουλεύσεων και δημόσιων συζητήσεων μεταξύ Ευρωπαίων πολιτών που θα διοργανωθούν σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνέχεια, τα συμπεράσματα των εν λόγω επιτροπών θα παρουσιαστούν στα πλαίσια συνεδριάσεων ολομέλειας στις οποίες θα συμμετέχουν πολίτες, εκπρόσωποι των θεσμών της ΕΕ και εθνικών κοινοβουλίων.

  • Λάβετε μέρος στη συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη Διάσκεψη χρησιμοποιώντας το hashtag #ΤοΜέλλονΣουΑνήκει.