Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

2 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Κώστας Λύρος: «Η Λιμνοθάλασσα είναι ο ζωτικός μας χώρος».

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Ο ζωτικός μας χώρος, η απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος, οι αμέτρητες εικόνες. Ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές της συνθήκης RAMSAR, για τις οποίες σήμερα υπάρχει η ιδιαίτερη αναφορά λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας των Υγροτόπων.

Πέρα από οποιεσδήποτε παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες και απαραίτητες για την διάσωση του οικοσυστήματος της θαλάσσιας και χερσαίας περιοχής RAMSAR από καταστροφικές ανθρώπινες παρεμβάσεις πολλών δεκαετιών, η προστασία αυτού του μοναδικού υγροβιότοπου περνά πολλές φορές και μέσα από τα δικά μας χέρια.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να προστατέψει και να αναδείξει αυτόν τον πλούτο για το καλό του τόπου και κατ’ επέκταση για το καλό των ανθρώπων του. Πρόσφατα δε, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ξεκίνησε εργασίες αποκατάστασης σε ένα από τα πλέον παραμελλημένα και υποβαθμισμένα τμήματα της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου (Αλσύλλιο Κλείσοβας).

Το περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει πολλά βήματα. Ελπίζουμε πως σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα και αίσια αποτελέσματα. Όμως στην καθημερινότητά μας, ας αναλογιστούμε όλοι το πώς θέλουμε να ζήσουμε. Ας διαμορφώσουμε οι ίδιοι το πλαίσιο της διαβίωσής μας με ευαισθησία και προστατευτικά αισθήματα προς αυτόν τον μοναδικό σε ομορφιά τόπο. Είναι δική μας ευθύνη και συνείδηση.