Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 — Κατηγορίες: Η φωνή του αγρότη

Να μην μείνει κανείς εκτός από τα Σχέδια Βελτίωσης

Επιστολή Βασιλόπουλου σε Λιβανό: Αύξηση χρηματοδότησης με 10 εκατ. ευρώ.

«Zητούμε την αύξηση της χρηματοδότησης με 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να μη μείνει εκτός των Σχεδίων Βελτίωσης κανένας παραγωγός που πληροί τις προϋποθέσεις», τονίζει με έμφαση ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Τα κονδύλια που βρίσκονται στη διάθεση των ελληνικών αρχών από τη µεταβατική ΚΑΠ (σύνολο ευρωπαϊκών πόρων 1,6 δις για τα έτη 2021-2022) έχουν ανοίξει ξανά τη συζήτηση για την ένταξη των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης.

Στην επιστολή ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει τα εξής:

«Επιτακτική είναι η ανάγκη η χώρα μας να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους κατόχους αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που συμμετέχουν στην πρόσκληση του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) του ΠΑΑ 2014-2020 και που διαθέτουν τις προϋποθέσεις, να επενδύσουν στον εκσυγχρονισμό τους, να εφαρμόσουν καινοτόμες καλλιεργητικές μεθόδους παραγωγής, να χρησιμοποιήσουν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), να οργανώσουν και να καθετοποιήσουν τις εργασίες τους, να μειώσουν το κόστος παραγωγής, να παράγουν ποιοτικότερα προϊόντα και να προστατεύσουν αποτελεσματικότερα το έδαφος και το περιβάλλον.

Σε συνέχεια της παρέμβασή μας στην τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία σας ζητούμε την αύξηση της χρηματοδότησης με 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να μη μείνει εκτός των Σχεδίων Βελτίωσης κανένας παραγωγός που πληροί τις προϋποθέσεις. Πιστεύουμε ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση για την ένταξη όλων των επιλαχόντων Σχεδίων Βελτίωσης στο υπομέτρο 4.1 του ΠΑΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν αποτελεί απλώς ενίσχυση των αγροτών μας στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας και Ηλείας αλλά μια σοβαρή επένδυση που θα αποδώσει όχι μόνο στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, αλλά κυρίως στη βελτίωση της αγροτικής οικονομίας και της ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας».