Ένωση Αγρινίου

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 — Κατηγορίες: Αγροτοδικειο

Λόγω της ημέρας

Του Αγίου Βαλεντίνου, πουλάμε λουλούδια. Την Τσικνοπέμπτη, θα πουλήσουμε παϊδάκια;

Πολύ σωστή η απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά τα ανθοπωλεία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Φεβρουαρίου, παρά τα νέα αυστηρά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Οτιδήποτε άλλο θα ήταν απολύτως καταστροφικό για την ανθοκομία στη χώρα μας, καθώς οι αγρότες και οι επαγγελματίες του κλάδου αυτή την ημέρα περιμένουν, μήπως και μπορέσουν να κλείσουν καμιά τρύπα.

  • Μην ξεχνάμε ότι ο αιφνιδιασμός του νέου lock down, αφού οι άνθρωποι είχαν κάνει την προετοιμασία και τις παραγγελίες τους, θα οδηγούσε και σε αυτή την περίπτωση σε …παράδοση κλειδιών!

Μπράβο, λοιπόν, στην κυβέρνηση, που είχε την ευαισθησία και επέδειξε την ευελιξία. Λόγω της ημέρας, βεβαίως-βεβαίως, να μπορέσουμε και οι ερωτευμένοι να χαρίσουμε ένα ωραίο τριαντάφυλλο.

Στην ίδια (κυβερνητική) λογική και πάντα λόγω της ημέρας, θα λειτουργήσουν, έστω με ραντεβού, με αποστάσεις και με μέτρα προστασίας αυστηρότατα, και οι ταβέρνες;

Να δουλέψουν τα μαγαζιά που τα πάνδεινα έχουν υποστεί ένα χρόνο τώρα απ’ την πανδημία, να πουλήσει κανένα αρνάκι και ο κτηνοτρόφος, να πουλήσει και κανένα ζαρζαβατικό ο γεωργός….;!!!

Δεν αλλάζει κάτι: αυτή την ημέρα περιμένουν να τζιράρουν και να κλείσουν και όλοι αυτοί καμία τρύπα. Είναι το ίδιο ακριβώς. Επαγγελματίες οι μεν, επαγγελματίες και οι δε. Αγρότες οι παραγωγοί λουλουδιών, αγρότες και οι παραγωγοί παϊδακίων και σαλατικών!!!

Για σκεφτείτε το. Και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.