Ένωση Αγρινίου

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Έργα 21,4 εκ. ευρώ στη Λιμνοθάλασσα

Ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο για το νομό μπαίνει στο δρόμο της υλοποίησης!

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό κ. Λιβανό και τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, η ένταξη των έργων της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου, ύψους 21,4 εκ. ευρώ!

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, σε σχετική του ανάρτηση αναφέρει:

«Ύστερα από 1,5 χρόνο προσπάθειας εντάχθηκε προς υλοποίηση η μελέτη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας, όπου περιλαμβάνονται έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

Με αυτό τον τρόπο:

  • Αποκαθίσταται η περιβαλλοντική ισορροπία
  • Προστατεύεται η αλιεία, οι ιχθυοκαλλιέργειες, και ο πρωτογενής τομέα
  • Αναδεικνύεται το φυσικό κάλλος περιοχής
  • Δημιουργούνται συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης
  • Γίνεται ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων

Η περιβαλλοντική πολιτική μας, αποκτά έμπρακτη υλοποίηση!».

Υπενθυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης είχε εγγράφως απευθυνθεί στον υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε αύτη τη στιγμή σε μια ιδιαιτέρα κρίσιμη καμπή για να προχωρήσει ένα εμβληματικό έργο με αποτελέσματα πολλαπλασιαστικά για το σύνολο της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, ένα έργο με τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα». Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η σωτηρία αλλά και ανάπτυξη της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου – Αιτωλικού, μέσα από το συγκεκριμένο έργο, απαιτεί κάθε δυνατή προσπάθεια.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού για την ένταξη των έργων της λιμνοθάλασσας στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιεία & Θάλασσα ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Ακαρνανικών Ορέων, κ. Γιάννης Σελιμάς δήλωσε ότι "τα έργα της λιμνοθάλασσας τις μελέτες των οποίων χρηματοδότησε ο φορέας διαχείρισης αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην περιβαλλοντική και ιχθυοκομική αναβάθμιση του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού με αμοιβαία οφέλη τόσο για το φυσικό περιβάλλον τους οικοτόπους και την άγρια ζωή όσο και για την ενίσχυση της βιώσιμης αλιείας".