Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Με οδηγό μας το αστέρι της Βηθλεέμ

Μια δύσκολη για όλους χρονιά τελειώνει σε λίγο, με την ελπίδα να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας στεναχώρησαν και μας πλήγωσαν βαθιά, αφήνοντας σημάδια που και στον αγροτικό χώρο οφείλουμε να εργαστούμε για να τα καλύψουμε το νέο έτος.

Αν κάτι μάθαμε το 2020, είναι πως μόνο με υπευθυνότητα και σύμπνοια μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Και μόνο στηρίζοντας ο ένας τον άλλον είναι δυνατό να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να πάμε μπροστά. Μέσα από τον εφιάλτη που τόσο σκληρά βίωσε η παγκόσμια κοινωνία, ανακαλύψαμε ξανά αξίες όπως αυτή της ένωσης δυνάμεων για τον κοινό σκοπό. Και αναδείχθηκε όσο ποτέ στις μεταπολεμικές δεκαετίες η σημασία της παραγωγής τροφίμων. Ο ρόλος του αγρότη και της πρωτογενούς παραγωγής.

Και στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να πορευτούμε το 2021, με οδηγό μας το άστρο που μας δείχνει το δρόμο για τη φάτνη της δημιουργίας και της παραγωγικότητας που ως κοινωνία, ως χώρα και ως άνθρωποι ξεχωριστά όλοι έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο ίσως από ποτέ στο παρελθόν.

Χτίζουμε έναν νέο «αγροτικό πολιτισμό», στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η ίδια η παραγωγή και όσοι την υπηρετούν.

Ως Ένωση Αγρινίου, με συνέργειες και με ειλικρινή διάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών ουσιαστικής συμβολής στην ανάκαμψη της αγροτικής οικονομίας, θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά με ακόμη μεγαλύτερη ένταση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που έχουμε αναπτύξει, την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας, ευελπιστώντας στην ανάκαμψη της αγροτικής οικονομίας.

Μαζί θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Φτωχοί αγρότες ήταν και τότε οι «ραγιάδες» που «σήκωσαν κεφάλι» και συγκλόνισαν την Ευρώπη με τον Αγώνα για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια. Οι αγρότες δίνουν και σήμερα τον δίκαιο αγώνα για τα μεγάλα μας ιδανικά.

Τόσο με τη δουλειά στην κάθε εκμετάλλευση ξεχωριστά όσο και με τις συλλογικές πρωτοβουλίες, που άπαντες οφείλουμε ενεργά και δυναμικά να στηρίξουμε. Σαφώς και με την κοινωνική και συνεταιριστική μας ορθοστασία.

Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και χαμόγελα το 2021.

Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ