Ένωση Αγρινίου

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 — Κατηγορίες: Αγροτοδικειο

Πλησιάζουν οι μέρες

Μήνας πληρωμών ο Οκτώβριος, αλλά, …τι θα μείνει στο τέλος;

 

Τελικά δεν «περπάτησε» η πρόταση για πληρωμή της προκαταβολής το καλοκαίρι, ώστε να αντιμετωπίσουν οι αγρότες μας τις πολλές και πολύ σοβαρές επιπτώσεις απ’ την πανδημία του κορωνοϊού, οπότε, όπως κάθε χρόνο, οι πληρωμές θα γίνουν κανονικά, το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Οι αγρότες βέβαια περιμένουν, εκτός απ’ τις σταθερές πληρωμές που αφορούν στην Ενιαία Ενίσχυση, στο πρασίνισμα, στην εξισωτική …και τα χρήματα που από καιρό ακούνε, αλλά ακόμη δεν τα έχουν δει.

Το θετικό της ιστορίας είναι ότι λίγο-πολύ θα πάρουν μαζεμένα κάποια χρήματα. Κάποια…καλά χρήματα!

Τα οποία, όμως, όσο «καλά» κι αν ακούγονται, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις απώλειες. Για τις πραγματικές ανάγκες, …ούτε που το συζητάμε.

Μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν συσσωρευτεί υποχρεώσεις, που θα εξανεμίσουν τις επιδοτήσεις εν ριπή οφθαλμού.

Ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος, πάντως, βρίσκεται σε οριακό σημείο. Και μαζί του οι επιχειρήσεις του κλάδου. Με «ενέσεις» δεν σώζεται κανείς. Πίστωση χρόνου δίνουμε έτσι.

Εδώ χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την ουσιαστική υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα και των επιχειρήσεών του.

Ένα σχέδιο δράσης που δεν θα απαλύνει πληγές, αλλά θα στοχεύει στη συνολική ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας της χώρας.