Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Παράταση θητείας μελών Διοικητικού & Εποπτικού Συμβουλίου Αγροτικών Συνεταιρισμών

Δεκτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έγινε το αίτημα που έγκαιρα έχει θεσμικά διατυπώσει η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και πολλοί άλλοι φορείς, για την αναγκαία παράταση στη θητεία των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των Διοικητικών και Εποπτικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αναγκαστικών Συνεταιρισμών και Ενώσεων Αναγκαστικών Συνεταιρισμών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η θεσμική κατοχύρωση της σχετικής απόφασης και η επίσημη ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θητείες έληγαν στις 31 Οκτωβρίου, ύστερα από την αρχική παράταση που με νομοθετική ρύθμιση είχε δοθεί πριν το καλοκαίρι.

Η νέα παράταση θα ισχύει μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Κρίθηκε δε αναγκαία, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν και των γενικότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνουμε πως, με δεδομένο ότι πολλοί συνεταιρισμοί αριθμούν ακόμη και πολλές εκατοντάδες μέλη, θα ήταν σε αυτές τις συνθήκες αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις και να διενεργηθούν οι εκλογές.

Σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς εκφράζει την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση του αιτήματος και για τον ορθό τρόπο προσέγγισης του ζητήματος από το υπουργείο.