Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και e-ΕΦΚΑ: Στο επίκεντρο ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα

Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, που άπτονται του αγροτικού τομέα, απασχόλησαν την τηλε-συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλου Σατολιά και του διοικητή του e- ΕΦΚΑ, Χρήστου Χάλαρη.

 

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν από τον Παύλο Σατολιά, ζητήματα όπως οι καθυστερήσεις και οι χρονοβόρες διαδικασίες για εγγραφή νέων αγροτών στο Μητρώο Ασφαλισμένων, όπως και αιτημάτων διαγραφής απ' αυτό, οι εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση συντάξεων, η μη άμεση αποδέσμευση και καθυστέρηση στις διαδικασίες ασφαλιστικής ενημερότητας, όταν υπάρχουν οφειλόμενες εισφορές, καθώς και θέματα άμεσης εξυπηρέτησης των αγροτών.

Από την πλευρά του ο διοικητής του e- ΕΦΚΑ, ενημέρωσε, ότι βρίσκεται στα "σκαριά" νέο ψηφιακό εργαλείο για την εγγραφή των αγροτών στο Μητρώο, ώστε οι κατ' επάγγελμα αγρότες να μην χρειάζεται πλέον να ταλαιπωρούνται σε πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και υπηρεσίες χρονοβόρες, αλλά εύκολα, γρήγορα και on line να υποβάλλουν την σχετική αίτηση και άμεσα να θεωρούνται ασφαλισμένοι. Συγχρόνως, αναφέρθηκε και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ, μέσω της οποίας θα εκδίδονται γρήγορα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ασφαλισμένων πρώην ΟΓΑ.

Παράλληλα, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ενός συνεχούς διαλόγου και μιας στενότερης συνεργασίας, στην κατεύθυνση τόσο της άμεσης ενημέρωσης για ότι προκύπτει όσο και της προσπάθειας επίλυσης ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων, που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο.