Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Σχέδια Βελτίωσης και εκπαίδευση στα γεωργικά μηχανήματα στο επίκεντρο συναντήσεων του ΣΕΑΜ

Μετά από αίτημα του ΣΕΑΜ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση της πορείας των Σχεδίων Βελτίωσης μέχρι σήμερα και η ανάδειξη των προβλημάτων και αδυναμιών που εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξή τους.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό και ο κ. Βορίδης επέδειξε ένα μεγάλο αλλά και έμπρακτο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν, η καθυστέρηση στη δυνατότητα υποβολής αιτημάτων πληρωμής από δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης, η στασιμότητα στο θέμα της εκχώρησης της επιδότησης προς προμηθευτές, η δημιουργία μητρώου γεωργικών ελκυστήρων και η συμμετοχή του ΣΕΑΜ στην ομάδα διαβούλευσης για το επόμενο ΠΑΑ.

Ο κ. Βορίδης αντιμετώπισε πολύ θετικά όλα τα αιτήματα που υποβλήθηκαν, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να στηρίξει τις προσπάθειες του ΣΕΑΜ για ανάπτυξη της εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης στελεχών στην χρήση και τεχνική υποστήριξη των γεωργικών μηχανημάτων.

Τέλος, ο κ. Βορίδης επανέλαβε την πλήρη στήριξη του ΥΠΑΑΤ στο αίτημα του ΣΕΑΜ για τροποποίηση του φορολογικού νόμου και στο σκέλος που αφορά την φορολόγηση εσόδου από αντικατάσταση (πώληση) μεταχειρισμένου γεωργικού μηχανήματος, με αγορά καινούργιου.

Στον  ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Εκ μέρους του ΣΕΑΜ συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Σάββας Μπαλουκτσής, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Χίγκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Κατσαρός και η Διευθύντρια κα Κατερίνα Σκαρλάτου. Από πλευράς ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Διοίκηση του Οργανισμού εξέφρασε την πρόθεσή της να αναβαθμίσει τον ρόλο και τις υπηρεσίες που παρέχει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και να δώσει βάρος στην εκπαίδευση στα γεωργικά μηχανήματα, με την αξιοποίηση τόσο της Αβερωφείου Σχολής της Λάρισας όσο και συνολικά των εγκαταστάσεων και των κτημάτων του Οργανισμού πανελλαδικά. Ζήτησε δε την συνεργασία και την στήριξη του ΣΕΑΜ σ’ αυτή την προσπάθεια.

Το Προεδρείο του ΣΕΑΜ δήλωσε ότι η ανάπτυξη της εκπαίδευσης στα γεωργικά μηχανήματα αποτελεί διαχρονικό αίτημα αλλά και στόχο του Συνδέσμου, συνεπώς θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.