Ένωση Αγρινίου

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

“Βάλτε επιτέλους STOP στις παράνομες ελληνοποιήσεις πατάτας”

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις της πατάτας μας. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να σταματήσει αυτό το κακό» επισημαίνει με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Όπως τόνισε, οι "μαϊμού πατάτες, είναι πλήγμα όχι μόνο για τους παραγωγούς της Ηλείας και ευρύτερα της ζώνης στην Δυτική Ελλάδα αλλά και για την εθνική οικονομία, καθώς τα διαφυγόντα έσοδα από τη μη καταβολή φόρων είναι τεράστια.

Οι εισαγωγές αλλά και οι δυσχέρειες στις εξαγωγές, λόγω της πανδημίας και των δυσκολιών στις διεθνείς μεταφορές, έχουν διαμορφώσει, τέτοιες τιμές στον παραγωγό, που μόλις καλύπτουν τα έξοδα καλλιέργειας και συγκομιδής.

Γι’ αυτό και ο αντιπεριφερειάρχης καλεί τους παραγωγούς να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση και να μην πωλούν με ευκολία το προϊόν τους.

Ο κ. Βασιλόπουλος επανέφερε ξανά με επιστολή του το θέμα στο υπουργείο όπου ζητά να ελεγχθούν οι μεγάλες διαφορές στις τιμές που παρουσιάζονται, μεταξύ παραγωγού και καταναλωτών καθώς και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, για την απώλεια του εισοδήματός τους, λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων, που προέκυψαν, από αυτή, στις εξαγωγές και στις διεθνείς μεταφορές.