Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Την Παρασκευή η βράβευση του Δήμου Αγρινίου για τα «ἐλαία»

Έτοιμος για το ταξίδι στη Ρώμη ο Δήμος Αγρινίου, όπου θα τιμηθεί με το Διεθνές βραβείο Ranieri Filo della Torre.

Ο Δήμος Αγρινίου θα τιμηθεί, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση στη Ρώμη για το έργο που  επιτελεί μέσω των εκδηλώσεων “ἐλαία”, τις οποίες διοργανώνει  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προώθησης Προϊόντων του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δήμος  θα βραβευτεί  για τη συμβολή και την προσφορά  στη μετάδοση της τεχνογνωσίας, την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της καλλιέργειας της ελιάς αλλά και τη διασύνδεσή της με την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό.

Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, έχει επισημάνει: 

«Είναι τιμητική η πρόσκληση από τους διοργανωτές και αποτελεί επιβράβευση μια μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε μέσω της “ἐλαία”. Η διεθνής αναγνώριση αποτελεί επιστέγασμα  συλλογικής προσπάθειας ετών της δημοτικής αρχής. Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που συγκεντρώνει διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, επιχειρηματίες και παραγωγούς. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης για την προσπάθεια ανάδειξης του εκλεκτού προϊόντος μας. Το Αγρίνιο πρωταγωνιστεί με μια σειρά ενεργειών για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και ένα συνολικό  σχεδιασμό που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελιάς  στον πολιτισμό και την οικονομία».

Ο Δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ἐλαία  διοργανώνει επιστημονικές ημερίδες και συσκέψεις φορέων, εκθέσεις τοπικών προϊόντων,  εργαστήρια γευσιγνωσίας και οργανοληπτικής αξιολόγησης εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς σε μαθητές και πολίτες, ενημερώσεις μαθητών και πολιτών για τα προϊόντα της ελιάς και τη Μεσογειακή διατροφή, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης  ανήκει  στον Ιταλικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελαιολάδου "Pandolea", ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα το Ιταλικού Υπουργείου Γεωργίας και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.