Ένωση Αγρινίου

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Νέο ασφαλιστικό: τι αλλάζει σε συντάξεις και εισφορές (πίνακες παραδειγμάτων)

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραθέτει πίνακες και παραδείγματα που "αποδεικνύουν έμπρακτα τα οφέλη των συνταξιούχων και τονίζουν ξεκάθαρα τις μεγάλες διαφορές του νέου ασφαλιστικού νόμου με το νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ", όπως επισημαίνει με δήλωσή του ο υπουργός Γ. Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Βρούτσης τονίζει ότι με το νέο ασφαλιστικό νόμο τα οφέλη για τους παλιούς και τους νέους συνταξιούχους που έχουν 30 ασφαλιστικά χρόνια και άνω είναι σημαντικά περισσότερα ενώ με το νέο σύστημα εισφορών η συντριπτική πλειοψηφία των ελ. επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών θα είναι ωφελημένη καθώς συνδυαστικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις, θα αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημά της.

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα, όπως διαμορφώνεται πλέον, αφήνει στο παρελθόν το στρεβλό, άδικο και αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να σταθεί αρωγός των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και να ευνοήσει ιδιαίτερα τους σημερινούς και νέους εργαζόμενους ενισχύοντας την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήρθε για να μείνει και να καθιερώσει, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, ένα νέο, σύγχρονο, ευέλικτο και δίκαιο περιβάλλον κοινωνικής ασφάλισης καλλιεργώντας εκ νέου την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους τους ασφαλισμένους».

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με παραδείγματα: