Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Εκτροπή Αχελώου: νέα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής

Συνεδρίασε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 στο Δημαρχείο Αγρινίου η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία, με διευρυμένη αυτή την φορά σύνθεση μεταξύ και των υπόλοιπων Δημάρχων του Νομού.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των παρευρισκομένων , σχετικά με τις νεώτερες εξελίξεις σε ότι άφορα την αναθέρμανση της εκτροπής  του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της  και Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, ο όποιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε λεπτομερώς στην νομική διαχείριση της υπόθεσης,

Ωστόσο όμως στάθηκε  ιδιαίτερα στην συνέχιση των προσπαθειών για την δημιουργία μιας μεγάλης κινητοποίησης  μεταξύ του πολιτικού  κόσμου, αλλά και όλων των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας γενικότερα, οι οποίοι σε συνεργασία με την επιτροπή θα αποτρέψουν οριστικά και αμετάκλητα το έγκλημα της εκτροπής.

Να τονιστεί ότι στo πλαίσιο της συνάντησης και μεταξύ όλων των παρευρισκομένων υπήρξε ένας μακροσκελής και δημιουργικός διάλογος για το σύνολο σχεδόν των θεμάτων που απασχολούν και ενδιαφέρουν την Αιτωλοακαρνανία. Απόρροια αυτής συζήτησης και με ομόθυμο μάλιστα τρόπο,  ήταν η συμφωνία για την συγκρότηση ενός κοινού μετώπου προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες αναπτυξιακές προσκλήσεις σε επίπεδο Νομού.

Στην εν λόγω συνεδρίαση της επιτροπής έλαβαν μέρος, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, εκ μέρους της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος ο Αντιπερειφεριάρχης Περιβάλλοντος κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωσταντάρας, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γ. Κατσούλας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου  κ. Ι. Τριανταφυλλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας κ.Θ. Στούπας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριντζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς και ο Γραμματέας της Επιτροπής κ. Δημοσθένης Καπώνης.