Ένωση Αγρινίου

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς» από την εφημερίδα Agrenda

Σάββατο 25 Ιανουαρίου, ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα.

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη ετήσια γιορτή του «Αγρότη της Χρονιάς».Τα βραβεία θεσμός που έχει καθιερώσει η εφημερίδα Agrenda, αναδεικνύοντας την  απονομή τους σε ημέρα γιορτής για όλους τους αγρότες, συνδέονται φέτος με την ιστορική πόλη των Ιωαννίνων και τους φιλόξενους χώρους του Grand Serai.

Η ολοήμερη εκδήλωση συζητήσεων και απονομής των βραβείων έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου.

Σε έναν τόπο με άμεση αναφορά στην κτηνοτροφική παραγωγή αλλά και με ζωηρή παρουσία σε τομείς όπως η μελισσοκομία και η αμπελουργία, ο «Αγρότης της Χρονιάς»  έρχεται να ξεδιπλώσει τις αρετές της ελληνικής γεωργίας και να αναδείξει λαμπρά παραδείγματα πρωταγωνιστών του αγροτικού γίγνεσθαι.

Κεντρικός ομιλητής στη φετινή εκδήλωση του «Αγρότη της Χρονιάς»
θα είναι ο καθηγητής Giuseppe Pulina από το πανεπιστήμιο του Sassari (Σαρδηνία).

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την ενεργό του παρουσία ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Ακόμα, εμπειρίες από τη δραστηριότητά του στην αγροτική παραγωγή θα μεταφέρει ο Ιρλανδός Παραγωγός JohnCampbell Martin ο οποίος θα ταξιδέψει στη χώρα μας ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Την επιλογή των Ιωαννίνων ως τόπου για τη φετινή γιορτή του «Αγρότη της Χρονιάς» αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος και θα έχει εξέχουσα θέση στην εκδήλωση.

Στη διάρκεια της Ημερίδας, επίλεκτα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, στελέχη
του τραπεζικού τομέα, παράγοντες της αγοράς μηχανημάτων και τεχνοκράτες
από τον κλάδο των αγροτικών εφοδίων, κυρίως δε, καταξιωμένοι για τη δουλειά τους αγρότες και κτηνοτρόφοι θα κληθούν να αναπτύξουν ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες και να παρουσιάσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά projects.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή των τριών βραβείων:

  • Αγρότης της Χρονιάς
  • Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς
  • Συλλογική Προσπάθεια της Χρονιάς

Θα απονεμηθούν επίσης τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα και πρωτοβουλίες
με καταξιωμένη παρουσία και ιδιαίτερη συμβολή στα αγροτικά δρώμενα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ