Ένωση Αγρινίου

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 — Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Επίσκεψη Λιβανού στην Ένωση Αγρινίου για τη μείωση του κόστους ενέργειας

Σπήλιος Λιβανός: η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι στο πλευρό του παραγωγού ⇒ Θωμάς Κουτσουπιάς: αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε παρεχόμενο εργαλείο, κάθε ευκαιρία.

H τροπολογία με την οποία προβλέπεται αύξηση από το 20% στο 75% του πλεονάσματος της ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα ή Δίκτυο της ΔΕΗ, από σταθμούς παραγωγής, οι οποίοι «εξυπηρετούν αποκλειστικά αγροτική εκμετάλλευση», αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της επίσκεψης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος, Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιου Λιβανού στην Ένωση Αγρινίου.

Ο κ. Λιβανός, στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο γραφείο του προέδρου του Συνεταιρισμού κ. Θωμά Κουτσουπιά, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εστίασε στη «συνολική προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για την ουσιαστική στήριξη του αγροτικού τομέα», εξηγώντας ότι η μείωση του κόστους της ενέργειας, που αποτελεί και το σημαντικότερο κεφάλαιο στα έξοδα παραγωγής, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να δημιουργηθεί πεδίο ευνοϊκό για την παραγωγή.

  • Με την παραπάνω διαπίστωση συμφώνησε απόλυτα ο κ. Κουτσουπιάς, ο οποίος και σημείωσε ότι για αυτό ακριβώς η Ένωση Αγρινίου πρωτοστάτησε πριν από χρόνια στην προσπάθεια να γίνουν οι αγρότες φορείς υλοποίησης ενεργειακών έργων, με τα φωτοβολταϊκά πάρκα που έχουν εγκαταστήσει.

Προσπάθεια που συνεχίζεται και εντείνεται πλέον, με τα νέα φωτοβολταϊκά που έχουμε δρομολογήσει και με τα αιολικά έργα, με τις 17 συνολικά Ενεργειακές Κοινότητες, στις οποίες μετέχουν περί τις 2.250 οικογένειες από την Αιτωλοακαρνανία.

  • Ο κ. Κουτσουπιάς τόνισε, μάλιστα, ότι η Ένωση Αγρινίου αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και πως προετοιμάζει για το εγγύς μέλλον ακόμη περισσότερες δράσεις για τους αγρότες και την ενέργεια. 

Σημείωσε ακόμη ότι η εν λόγω τροπολογία δίνει πρόσθετα κίνητρα και σαφώς υπηρετεί την αγροτική οικονομία και την ανάπτυξη του κλάδου, σημειώνοντας ότι «η Ένωση Αγρινίου έχει την εμπειρία, έχει την τεχνογνωσία και πάνω απ’ όλα έχει τη σταθερή προσήλωση στη διαρκή προσπάθεια υποστήριξης του αγροτικού κόσμου, εργαζόμενη πάντα για την πρόοδο στην περιοχή και τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, προς όφελος του τόπου και των αγροτών».

Ο Σπ. Λιβανός, απ’ την πλευρά του, σημείωσε ότι «η τόσο δραστική μείωση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, θα δώσουν νέες διεξόδους στον πρωτογενή τομέα, στηρίζοντας ουσιαστικά το εισόδημα του παραγωγού».

Τέλος, ο κ. Κουτσουπιάς ευχαρίστησε τον κ. Σπήλιο Λιβανό τόσο για την επίσκεψη όσο κυρίως για την τήρηση της προεκλογικής του δέσμευσης, αφού πράγματι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα θέματα των αγροτών και παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται για την προώθηση λύσεων στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.