Ένωση Αγρινίου

Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 — Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Υπουργική δικαίωση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ για τα fake news στο ΟΣΔΕ

Απάντηση ΥπΑΑΤ σε ΣΑΣΟΕΕ για το ΟΣΔΕ: Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν υπεγράφη η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο.  Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο-Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) των αγροτών, μετά από την απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την ανανέωση της σύμβασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον τεχνικό σύμβουλο του έργου.

Απαντώντας στις 5 Απριλίου σε έγγραφη διαμαρτυρία του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, αναφέρει στην επιστολή του τα εξής:

«Το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη η έναρξη του συστήματος υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης οφείλεται στο ότι η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο του έργου είχε λήξει και έπρεπε να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός ανάδειξης τεχνικού συμβούλου. Μόλις σήμερα λάβαμε την απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η υπογραφή της σύμβασης για την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη του σημαντικού αυτού έργου. Έπειτα από αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος.»

Επισυνάπτεται η επιστολή του Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη